WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Найден Колчев от "Про-Рок": Важен е пътят, а не крайната цел
 
02 Сеп, 2005
Найден Колчев от "Про-Рок": Важен е пътят, а не крайната целНайден Колчев е главен редактор и един от идеолозите на Про-Рок. "За никъде не бързаме", казва той. "Про-Рок и Идеята на това списание за праведна музика ще пребъдат - независимо с мен или без мен!"

- Четири години списание "Про-Рок". Как отбелязахте юбилея?

- Юбилеят отбелязахме като не изкарахме нов брой на списанието, решихме да си починем малко за първи път от четири години насам, за да се заредим и с ентусиазъм. Въпреки че излизаме на два месеца, се стараем всичко да не се превърне в рутина, важното е искрицата да е жива. Покрай всички фестивали не успяхме да се съберем целият екип, за да отбележим подобаващо събитието, но смятаме за петгодишнината да направим нещо по-голямо. Имаме идея да организираме някакъв концерт с групи под надслов "5 години Про-Рок".

- Кое е най-хубавото нещо, което ви се случи през тези четири години?

- Най-хубавото е, че все още ни има, излизаме си и си имаме своите привърженици. Тези четири години минаха без сътресения, без компромиси, без някой да ни финансира, без да сме издание на някоя музикална компания или магазин, или част от медийна империя. Това всъщност е най-хубавото. Вижда се, че нивото на "Про-Рок" се увеличава постоянно, професионализмът също. Купонът продължава, приятно ни е да го правим. Много развихме и сайта. Е, не успяхме да направим списанието ежемесечник, но леко и плавно се развиваме и един ден ще успеем да постигнем и това.

Все още ни има, излизаме си и си имаме своите привърженици!- Има ли потенциала фестивалът "Monsters Of Rock" да достигне нивото на световен фестивал като "Ozzfest"," Wakken"?

- Има потенциал да се превърне, както ние го наричаме на шега, в "българския Кавакен", но след години. Това е пътят, но трябва да измине много време, за да се постигне онзи размах, с който например се провеждат фестивалите в Германия, в Холандия или в Щатите. Ще трябват още няколко години, но кметът на Каварна е на прав път.

- Какво място ще отделите в следващия брой на "Про-Рок" на фестивала "Monsters Of Rock"?

- Подобаващо. С някои групи имахме интервюта, направихме много снимки, по време на концертите непрекъснато имаше хора от екипа ни, които да следят какво се случва на и извън сцената. Поддържаме постоянен контакт и с кмета на Каварна г-н Цонко Цонев. Читателите виждат, че и на сайта постоянно пускаме най-новата информация... Мисля, че както всички музикални събития в България, това също ще бъде отразено подобаващо. Стремежът ни е да не пропускаме концертни мероприятия.

- Какво мислиш за скандала на "Ozzfest" с "Iron Maiden"?

- Грозна история. Никой няма право да се отнася така към която и да е група, още повече към "Iron Maiden"! Лошото е, че сега тези долни сцени се асоциират с "Black Sabbath" и Ozzy, а е повече от ясно, че Sharon и дъщеричката й стоят зад това. Учудва ме и факта, че Sharon позволи на негативните си емоции да вземат връх над бизнес интересите й...

- Знаеш ли подробности около гостуването на Steve Vai в София?

- Не, никакви подробности не знам, единствено това за изтеклата дата на гостуване. Напоследък почти всички западни промоутъри, мениджърски агенции и самите групи публикуват датите на сайтовете си, без да имат подписани договори, така че нищо чудно - както много други концерти пропаднаха - и този концерт да не е много сигурен. Не знам подробности, защото със "София Мюзик Ентърпрайсез", които предполагам, че ги канят, не сме в най-блестящи взаимоотношения, иначе с удоволствие бих споделил.

- Ти пишеш ревютата на чуждите групи в списанието. Кой албум на чужда група те впечатли най-много от началото на годината?

- До момента са три: на "Kreator", на "Nevermore" и особено на "Chimaira". Лично аз не очаквах да изкарат точно такъв албум - с подобен размах и бих казал, че наистина "Chimaira" проправят пътя към нещо съвсем ново.

- Фактът, че българи започнаха да пробиват в класациите на MTV, ще подобри ли имиджа на българските музиканти?

- Докато не се появи рок група в класациите на MTV, мен това не ме касае. Иначе супер, нека се чува за България, да съществуваме на музикалната карта!

- Според теб София ли си остава музикален център след фестивала в Каварна?

- Каварна вече е концертен център и да се надяваме, че ще бъде дълги години такъв. Но той е концертен център само за летния сезон, сърцето си остава в София. Много от групарите живеят тук, тук са най-многото клубове и т.н.

- Смяташ ли, че е възможно пиратството да спре и до колко страда едно музикално списание от него?

- Да, пиратсвото косвено влияе върху едно списание. Ако то е по-малко, музикалните компании ще рекламират повече в списания като "Про-Рок", защото ще имат по-голям бюджет, а и това е начинът хората да разберат и да си купят музиката, а не просто да я изтеглят. Иначе пиратството в никакъв случая няма да изчезне - поне докато съществува интернет.

- Кой е най-големият ти успех в живота?

- Успехът ми е, че имам семейство, което стои зад мен, че имам невероятни приятели и съм в списание, което значи много за мен. По принцип не гледам назад и както за повечето "козирози" по важен е пътят, а не крайната цел. Това са и най-важните неща за мен - семейството, приятелите и "Про-Рок".

- Опиши "Про-Рок" с три думи?

- Българското музикално списание.

прочитания: 6621


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info