We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Премиерната “Баядерка” – съвременна приказка в Оперетата
 
23 Сеп, 2008
Премиерната “Баядерка” – съвременна приказка в ОперетатаВ ролята на принц Раджами ще видим топ солиста на Музикалния театър – тенорът Марио Николов. В изкусителни баядерки ще се превъплътят най-привлекателните сопрани в Оперетата.

    Както често става в приказките, привлекателен и много богат принц се влюбва в прекрасна актриса. Запленен от красотата й, той я кани в своя дворец в Париж. В началото любовта им среща малки препятствия, но постепенно се развива до неизбежен и очарователен хепи енд.

    В изкусителни баядерки ще се превъплътят най-привлекателните сопрани в Оперетата. В ролята на принц Раджами в “Баядерка” на унгарския композитор Имре Калман ще видим топ солиста на Музикалния театър – тенорът Марио Николов. През изминалия музикален сезон Марио Николов гастролира успешно на три континента с продукцията на Пражка опера и Театро лирико Еуропа “Веселата вдовица”, в САЩ – от Флорида до Атланта; и с трупата на Музикалния театър в Европа и Япония в ролята на Айзенщайн от прочутата оперета на Йохан Щраус “Прилепът”.

    Марио Николов е сред фаворитите на музикалната и театрална общественост в предстоящия конкурс за директор на Музикалния театърВ последните години популярният тенор жъне успехи и с режисьорските си изяви, специализира в областта на културния мениджмънт и продуцира български музикални проекти. Марио Николов е сред фаворитите на музикалната и театрална общественост в предстоящия конкурс за директор на Музикалния театър.

    “Смятам, че музикалната партия на принц Раджами е много подходяща за мен, Вече репетираме активно. В момента се довършват костюмите. Харесвам много индийския за второ действие, решен в златно и бяло. Екипът е чудесен!”, споделя Марио Николов.

     Бляскави костюми и луксозен декор са неизбежното допълнение към очертаващия се хит в оперетната програма на Музикалния театър. Диригент на очакваната премиера е Игор Богданов. Режисьор е Светлана Атанасова, художник – Евгения Раева, хореограф – Светлин Ивелинов.

     Популярната творба на Имре Калман се радва на своя ренесанс и в централна Европа. По едно и също време почитателите на неувяхващата класика във Виена (в “Щатсопер” – от октомври), Будапеща (в Оперетния театър от Нова година) и София ще се насладят на оперетата “Баядерка”. Премиерата в Музикалния театър е на 27 октомври от 19.00 ч.

прочитания: 5744

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info