We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Излезе последният том на хорър епоса на Клайв Баркър “Кървави книги”
 
20 Дек, 2018
Излезе последният том на хорър епоса на Клайв Баркър “Кървави книги”Завладяващ разказвач, сценарист, режисьор, актьор и художник, Клайв Баркър печели популярност из цял свят заради необузданото си въображение и умението да обвива хоръра в метафори.

източник: Колибри
 
“Кървави книги”, том 6
224 стр.

прочетете откъс

  Прозата на  Баркър спуска читателя в дълбините на собственото му подсъзнаниеПрозата на  Баркър спуска читателя в дълбините на собственото му подсъзнание, за да го удави в потрес и ирония, бичуваща недъзите на съвременната действителност. Том 6 на “Кървави книги” включва пет нови истории от света на мрака.

  В “Последната илюзия” Ню Йорк е показал на Хари ужаси, които биха стигнали за цял един живот. Но когато си мисли, че е видял най-лошото, в живота му се появява красива вдовица, чийто съпруг не иска да умира, а по петите го гони целият Ад. “Животът на смъртта” разкрива Разложението и Покварата в цялото им великолепие, скрити в криптата на запусната църква. Но подобно обаяние може да се окаже заразно... Героите на “Те заплатиха с кръв” са извършили престъпление, в което никой не може да ги обвини. (Но съществуват и други съдии, и други наказания.) “Здрач зад кулите” ни среща с Балард, идеалния шпионин. Мъж с куража на звяр. Или може би е обратното? А “На улица „Йерусалим“ след края идва ново начало: разходка по магистралата на мъртвите…

  Даровит разказвач, сценарист, режисьор, актьор и художник, Клайв Баркър печели популярност заради необузданото си въображение и умението да обвива хоръра в метафори. Едновременно страховита и красива - неговата сюрреалистична проза се отличава с поразителна дълбочина. Шестте тома на поредицата “Кървави книги” са извор на гротескни и шокиращи истории, гарнирани с черен хумор, и неслучайно са публикувани в 40 страни. Наскоро “Колибри” издаде на български и дългоочаквания епос “Аленото евангелие” – една ужасяваща игра на котка и мишка – кървава, плашеща и удивително сложна. Много от произведенията на Баркър са екранизирани, а филми като “Хелрейзър”, “Кендимен” и “Среднощният влак за месо” превръщат автора в световна хорър икона.


прочитания: 2013

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info