SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
“Училищен надзор” – книга 1 от “Патрули” на Сергей Лукяненко
 
11 Дек, 2014
“Училищен надзор” – книга 1 от “Патрули” на Сергей ЛукяненкоСергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други хитови романи.

Пътуване из фантастични светове с “Белова” на Сергей Лукяненко

източник: ИнфоДАР

Нова поредица – “Патрули”
Училищен надзор, книга 1
Сергей Лукяненко
Аркадий Шушпанов
456 стр.

Историята на Нощния и Дневния патрул не започва в края на XX-и век, а много по-рано. И противоборството между Светли и Тъмни не се случва само в Русия. Именно за това ще разкажат книгите от новия цикъл Патрули, които са написани в съавторство с някои от най-талантливите съвременни руски фантасти. За мен бе огромно удоволствие, че в написването на тези книги бях по-скоро в ролята на учител – идеите за книгите и написаното в по-голямата си част е дело на автори, които любителите на фантастиката със сигурност ще запомнят.

Сергей Лукяненко

Това е Училищен надзор. Тъмни и Светли подрастващи, събрани заедно в интернат, далече от очите на обикновените... Там, където дори учител по литература трябва да е Инквизитор. Може би те са твърде лоши за Дневния патрул и твърде добри за Нощния. Те са Различни, но освен това... те са ДЕЦА! Това е последният им шанс да израснат, да влязат в света на Различните, да поправят чужди грешки – и да сторят свои. Разбира се, ако това се случи.

Ще бъде ли нарушено равновесието между Тъмни и Светли магове? А може би ще се появи нова сила, чиито възможности надхвърлят предела на силите на Различните?

Ще бъде ли нарушено равновесието между Тъмни и Светли магове?Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003 г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

“Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели.”

The Sydney Morning Herald (Australia)

Сравняват поредицата на Сергей Лукяненко Патрулите” с Хари Потър”, което не е неточно. По-удачно би било обаче сравнението с популярните поредици за магия/вампири/любов като Здрач” на Стефани Майър, Истинска кръв” на Шарлийн Харис и Анита Блейк” на Лоръл К. Хамилтън. Те се развиват в леко променена версия на нашия свят, където сред обикновените хора живеят вещици, вампири, метаморфи, магьосници и гоблини, които имат чудновати междувидови отношения, предизвикват раздори и се месят в съдбата на човечеството... Лукяненко предлага оригинален руски образец на този жанр.”

The Guardian

Аркадий Николаевич Шушпанов е роден в Иваново през 1976 г. Прадядо му е бил благородник от рода Готовцев, чиято история е свързана с битката при Полтава. През XIX-и век рода Готовцев се свързват с костромския клон на рода на Пушкин.

Първата професионална публикация през 1997 г. е на разказа му Превращение в списание Пулс. През 1999 г. неговият разказ И от судеб защиты нет печели конкурса Альтернативная реальность и е публикуван в списание Если” под името  Пролог.

По образование Аркадий Шушпанов е филолог, кандидат на филологическите науки – защитил дисертация на тема Литературното творчество на Александра Богданова и утопическия роман в началото на XX-и век.

През 2004 г. благодарение на литературното обществоОснова под ръководството на Е. Д. Глотов е публикуван авторския сборник Тот в котором я. В същата година става член на Съюза на писателите в Русия. Взима участие в майсторския клас на Сергей Лукяненко (Роскон – 2006) и на Ник Перумов (Еврокон – 2008, Рускон – 2010). Разказът Печальный образ”, представен на фестивала за фантастика Рускон- 2010”, е включен в сборника с най-добрите разкази Завтра не будет Луны.

Кинокритик, автор на десетки публикации, свързани с филмовото изкуство в списание за фантастика Если. Към настоящия момент е корпоративен бизнес треньор.

             Други романи на Сергей Лукяненко от каталога на ИК "ИнфоДАР":

            “Сумрачен патрул” - равновесието между Светлите и Тъмните магове

            "Последен патрул" - в името на света, хората и Различните

            Войските на Светлината и Мрака се сблъскват в решаваща битка

            "Нов патрул" задава трудни въпроси за същността на Доброто и Злото

            Някой те изтрива от света във фантастичната мистерия “Чернова”

            Пътуване из фантастични светове с “Белова” на Сергей Лукяненко

прочитания: 2282

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info