Glenn-Hughes-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
"Последен патрул" - в името на света, хората и Различните
 
07 Апр, 2012
"Последен патрул" - в името на света, хората и РазличнитеПоредицата за Патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд. Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи.

източник: ИнфоДАР

"Последен патрул"
(издание с твърди корици,
включва и разказа "Дребен патрул")
Сергей Лукяненко
452 стр.

прочетете откъс 

Този път Висшият маг Антон Городецки ще трябва да се сблъска със сила, по-голяма дори от своята собствена, и за пореден път да се опита да надскочи себе сиКъде свършва Пътят на Различните? Възможен ли е край на човешката борба със себе си и със света? Едно привидно случайно убийство слага началото на поредица от непредвидими събития. Този път Висшият маг Антон Городецки ще трябва да се сблъска със сила, по-голяма дори от своята собствена, и за пореден път да се опита да надскочи себе си – в името на света, хората и Различните. Сергей Лукяненко не обича простите решения и преките пътища, затова приключението, през което повежда читателите си, заплашва да бъде ярко и незабравимо. Като самия живот, с чието многоoбразие може да се сравни само фантастичният "Последен патрул".

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея. Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003 г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика "Светове". Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата "Странник". Определя жанра, в който работи като "Фантастика на твърдото действие" или "Фантастика на Пътя".

"Сравняват поредицата на Сергей Лукяненко "Патрулите" с "Хари Потър", което не е неточно. По-удачно би било обаче сравнението с популярните поредици за магия / вампири / любов като "Здрач" на Стефани Майър (по която са заснети филми ), "Истинска кръв" на Шарлейн Харис (по която има сериал) и "Анита Блейк" на Лоръл К. Хамилтън (интересът към която не спада). Те се развиват в леко променена версия на нашия свят, където сред обикновените хора живеят вещици, вампири, метаморфи, магьосници и гоблини, които имат чудновати междувидови отношения, участват в отмъщения, предизвикват раздори и се месят в съдбата на човечеството... Лукяненко предлага оригинален руски образец на този жанр."
The Guardian

"Чудесно попълнение в поредицата за Патрулите"
Love Vampires

"Както и в предишните книги от поредицата, Лукяненко е сътворил пълна с обрати история, от която не можеш да се откъснеш."
Sci-Fi Online

"Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели."
The Sydney Morning Herald, Australia

"... Всеки път, когато Лукяненко описва неземният Сумрак, се чувствам изкушен да вляза в него. Фантастичните сили, които Антон и неговите колеги владеят, варират от възхитителни до изпълващи със страхопочитание."
Ron Charles, The Washington Post, Book World


                     
прочитания: 1471

Glenn-Hughes-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info