Glenn-Hughes-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
"Почивка в кома" – с хаплива ирония за един специфичен вид парижка фауна
 
28 Апр, 2010
"Почивка в кома" – с хаплива ирония за един специфичен вид парижка фаунаФредерик Бегбеде е известен парижки денди и заклет купонджия, подобно на Марк Мароние, героя от книгите - “Мемоари на един откачен младеж”, “Почивка в кома” и “Любовта трае три години”.

източник: Колибри 

             "Почивка в кома" 
             Фредерик Бегбеде
             152 стр.

               прочетете откъс

Фредерик Бегбеде (роден 1965 г., учил в престижни колежи, завършил политически науки, маркетинг, журналистика и комуникации, направил блестяща кариера като публицист, писател, литературен критик, телевизионен репортер, създател на литературната награда “Флора”) е автор на десетина романа, сред които филмираният “9,99 лв.” – безпощадна критика на рекламния бизнес, заради която го уволняват.

Фредерик Бегбеде е и известен парижки денди и заклет купонджия, подобно на Марк Мароние, героя на първите му три книги: “Мемоари на един откачен младеж”, “Почивка в кома” и “Любовта трае три години”.

В книгата читателят вижда Марк на откриването на дискотеката с поетичното име Кенефа, в психеделичната обстановка и сред безумния декор на огромна тоалетна чинияВ “Почивка в кома” читателят вижда Марк на откриването на дискотеката с поетичното име “Кенефа”, в психеделичната обстановка и сред безумния декор на огромна тоалетна чиния и изливаща се от “казанчето” вода върху специално поканените представители на френския и световния елит, сред които принцеси, баронеси и Борис Елцин. Марк е на двайсет и седем години, има хубав апартамент, готино бачкане и въпреки това не се самоубива, казва ни авторът. Марк се е запасил с 6 (шест) презерватива, преди да отиде на откриването на “Кенефа”, за да си легне с хора, които не познава. Ала дълбоко в душата си знае, че и той като всички свои приятели иска само едно – любов и нормалност.

Заедно със своя автор Марк ни описва с известна снизходителност, но и с хаплива ирония, един специфичен вид парижка фауна, който се захранва с екзотични наркотици, неправдоподобни коктейли, диджейски миксове и безплодни светски разговори – фауна, която и автор, и герой отлично познават и която завладяващо представят в тази втора книга от култовата трилогия.

Издателска къща “Колибри” има удоволствието да ви покани на среща с френския писател Фредерик Бегбеде, автор на редица романи, преведени на 34 езика, включително на български. Бегбеде гостува в България по покана на M-Tel и ще е специален гост на церемонията по връчването на Годишните журналистически награди M-Tel Media Masters’2010 на 30 април в София.

Идването му съвпада с навършването на 20 години от публикуването на първия му роман “Мемоари на един откачен младеж”. Следват “Почивка в кома”, “Любовта трае три години” и филмираният “9,99 лв.”

Среща с френския писател Фредерик Бегбеде и представянето на книгите му на български, включително най-новата – “Почивка в кома” (ИК “Колибри”, превод Георги Ангелов), ще се състои тази събота, 1-ви май в книжарница “Пингвините”, подлеза на Ректората, от 18.00 ч. Гостите ще имат възможност да зададат своите въпроси и да получат автограф.

прочитания: 2158

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info