SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Megadeth-vertical
Високи скорости, високи технологии и смели българи
 
04 Авг, 2005
Високи скорости, високи технологии и смели българиВ Канада Човекът Паяк, както го наричат канадските журналисти, създаде корпорация "Айгър" - два отряда доброволци за въздушно-височинно спасяване. И работа не им липсва - високи сгради в страната много.

Случва се българи да станат известни първо зад граница, а после да ги признаят в родината. Така е и с Иван Кристоф от Торонто - вече го знаят и в България. Обичат го навсякъде. Не само заради личния му чар на млад и хубав атлетичен мъж, но и заради вечното търсачество в него на екстремни ситуации и силни усещания. Но всичко това не е самоцелно хоби.

В Канада Човекът Паяк, както го наричат канадските журналисти, създаде корпорацията "Айгър" - два отряда доброволци за въздушно-височинно спасяване. И работа не им липсва - високи сгради в страната, ухаеща на смола, много. Корпорацията му е търсена от компании - лидери в комуникационната система: "Нокиа", "Сони Ериксон", "Канон", "Панасоник", "Ай Би Ем"... Иван не само използва последните открития на тези марки още преди да излязат на пазара, но го ангажират и за своите проекти. Кристоф и неговите хора - прекрасно оборудвани и екипирани, могат да спасят хора там, където трудно би стъпил човешки крак или наземна техника. Владеят уникални методи и изпълняват поръчки за спасителни или други операции с въртолет, от който могат да се спуснат по въже или, ако обстоятелствата налагат и позволяват - от въртолета могат да спуснат мотор и през планинските пътеки да стигнат до търсения обект.

Интересно, нали? Да, ама за канадците. Все още в България не могат да смелят идеята и предложението на Иван за спасителен отряд. Той не им иска нищо - само нужните разрешителни (да не си припомняме бюрократичната машина не само там за такъв род действия), а спонсорството сам поема да осигури. Който чете български вестници знае за добрата работа на, например, планинските ни спасителни служби. Но само гол ентусиазъм и смели мъже понякога не стигат. Нужен е още опит и... техника, разбира се, добри комуникации в сферата на високите технологии. Скъпо е, но скъп е и човешкият живот.

Паскал Пикот спечели купата през 2003 г. За Човека Паяк може много да се разказва. Добър събеседник е, но и винаги покрай него има нещо ново и интересно. Както и сега. Докато в родината ни се боричкат многоцветно кой да изпъчи гърди напред в Парламента, та да налапа после големия залък очаквани инвестиции от ЕС, в Торонто Иван Кристоф успява отново да намери повод и начин да развее гордо българския флаг. И в отворено писмо до медии и институции в България разказва за това как в момент, в който червени, жълти, сини и "кафяви" не могат да поделят властта в българския парламент, той и Георги Андонов пренебрегват всякакви лични интереси в името на България. Георги в Канада се занимава с недвижимо имущество, но никой не може да избяга от себе си... Ето какво сподели Иван Кристоф за съвместния им проект пред "Форум":

"Това е една инициатива с българско участие в "Canadian Superbike Championship" 2005. Представям Ви Георги Андонов от град Варна, който въпреки канадското си поданство ще се състезава за България. Георги има дългогодишен опит със спортни мотори и тази година ще участва в "Аматьорската лига", за да се класира догодина за "Професионалния клас" на Канадския шампионат.

Съвместно закупихме мотора, с който канадският шампион в категория "Супербайк" Паскал Пикот спечели купата през 2003 г. Моторът е марка "ЯМАХА Р-1", като двигателят е с титанови бутала и с допълнителните резервни части надвишава сумата от $100,000. Благодарение на Майк Ръш, предишният собственик на състезателния отбор на "Сузуки" в Канада, ние взехме мотора на "приятелска" цена.

Това е един от най-бързите мотори в света. Този мотор-звяр вдига над 180 коня на задна гyма и тежи само 145 кг. Моторът е по-бърз от нашите рефлекси, по-мощен е от нашите представи за максимална мощност, но интересното в случая е, че е прощаващ на грешки, защото всяка грешка може да е последната. Спирачките са уникални. Забиват толкова плавно, но на място, че не се усеща как от такава скорост можеш за толкова кратко да забавиш, без да изхвърчиш.

Включете се в екипа Много неща още не са ни ясни, защото моторът не е конструиран с части за масова употреба и голяма част от технологията се пази в тайна даже и за професионалните пилоти. Затова се учим от книжки с картинки и работим в синхрон и в екип с Жоро. Докато единият кара, другият следи за прогреса, времето и помага на другарчето си.

Ние знаем какво ни мотивира, къде ни е силата и къде да си насочим усилията. Жоро ще се състезава, защото това е силата му, а и любимото занимание. Аз се доказах като лидер в бизнеса си на най-високата кула в света и сега искам да пробвам теорията си, че истинският лидер е не тези, който е постигнал най-много в живота, а този, който е помогнал на хората около себе си да постигнат най-много.

Затова и ще подходим в стила на самурайския морален код БУШИДО -"The Way of the Warrior". Докато Жоро тренира, аз ще го следвам с един от спортните и пистовите ни мотори, към които сме прикрепили фото / видео цифрова система, която ще ни помогне да отчитаме по лесно грешките си, за да се учим от тях.

Самият аз, като любител повече на въздушните спортове, ще се занимавам с Off Road мотори като търся български таланти в този спорт. Лично поех ангажимента безвъзмездно да подкрепям Георги Андонов и да му осигуря спонсорство, с уговорката той да се състезава само за България.

Изпитанието на първия ден на този мотор се проведе на пистата в Шанонвил в Онтарио, Канада. Дължината й е 5 км, с една дълга отсечка, за да има възможност да се кара на 6-та скорост с над 280 км/ч, а може би и 300 км/ч, защото стрелката вече е в червената граница на оботомера.

Ако някой от Вас има желание да се включи в екипа "Team Bulgaria" в Канада, да участва в тренировките ни в България и да кара или троши с нас мотори, ще се радвам заедно да постигнем това, което можем да правим най-добре - да усъвършенстваме възможностите си!"

Срещу обещанието, че ще получим най-хубавите снимки от състезанията и бърза информация от първа ръка, пожелаваме на нашите момчета да успеят!

Стела Стефанова, Торонто
радио "Bulgarian voice"

прочитания: 5165

Bruce-Dickinson_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info