Geoff_Tate_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Иван Кристоф за инициативата "Canadian Superbike Championship" 2005
 
30 Юли, 2005
Иван Кристоф за инициативата "Canadian Superbike Championship" 2005Споделям с Вас една инициатива с българско участие. Представям на вашето внимание моя приятел Георги Андонов от град Варна, който въпреки канадското си поданство, ще се състезава в името на България.

Драги сънародници, скъпи приятели,

Ще споделя с Вас как с един българин в чужбина си решихме лесно конфликта на интереси за един от най-бързите мотори в света, който сега "делим" на пистите в Канада. За няколко секунди постигнахме консенсус в името на кауза, по-голяма от нашата любов към това, което мотористите наричаме "Power". А именно, да покажем най-доброто от българската народопсихология, от българския дух.

Точно заради това наше приятелско отношение и желание да си помагаме впечатлихме чужденците и сега се радваме на неща, които просто не могат да се купят с пари. Затова и тренираме с шампионите в света на екстремните скорости. Моралът за нашите политици от тази история е аналогичен с рекламното послание на Pirelli: "Power is nothing without control".

Споделям с Вас една инициатива с българско участие в "Canadian Superbike Championship" 2005. Представям на вашето внимание Георги Андонов от град Варна, който въпреки канадското си поданство, ще се състезава за България. Георги има дългогодишен опит със спортни мотори и тази година ще участва в "Аматьорската лига", за да се класира догодина за "Професионалния клас" на Канадския шампионат.

Един от най-бързите мотори в света. Съвместно закупихме мотора, с който канадският шампион в категория "Супербайк" Паскал Пикот спечели купата през 2003 г. Моторът е марка "ЯМАХА Р-1", като двигателят му е с титанови бутала и с допълнителните резервни части е на стойност над $100,000. Благодарение на Майк Ръш, предишният собственик на Състезателния отбор на "СУЗУКИ" в Канада, ние взехме мотора на "приятелска" цена.

Това е един от най-бързите мотори в света. Този мотор-звяр вдига над 180 коня на задна гyма и тежи само 145 кг. Моторът е по-бърз от нашите рефлекси, по-мощен е от нашите представи за максимална мощност. Интересното в случая е, че е прощаващ на грешки, защото всяка грешка може да е последната. Спирачките са уникални. Забиват толкова плавно, но на място, че не се усеща как от такава скорост, можеш за толкова кратко да забавиш, без да изхвърчиш.

Много неща още не са ни ясни, защото моторът не е конструиран с части за масова употреба и голяма част от технологията се пази в тайна даже и за професионалните пилоти. Затова се учим от "книжки с картинки" и работим в синхрон и в екип с Жоро. Докато единият кара, другият следи за прогреса, времето и помага на другарчето си.

Ние знаем какво ни мотивира, къде ни е силата и къде да си насочим усилията. Жоро ще се състезава, защото това мy е призванието и любимото му занимание. Аз се доказах като лидер в бизнеса си чрез предизвикателството - на върха на най-високата кула в света, и сега искам да следвам принципа си, че истинският лидер е не този, който е постигнал най-много в живота, а този, който е помогнал на хората около себе си да постигнат най-много.

Затова и ще подходим в стила на самурайския морален код "Бушидо" - "The Way Of The Warrior". Докато Жоро тренира, аз ще го следвам с един от спортните и пистовите ни мотори, към които сме прикрепили фото/видео цифрова система. Тя ще ни помогне да отчитаме по-лесно грешките си, за да се учим от тях.

Канадският шампион ПикотСамият аз, като любител повече на въздушните спортове, ще се занимавам с "Dual Purpose Off-Road" мотори и ще търся български таланти в този спорт. Лично поех ангажимента безвъзмездно да подкрепям Георги Андонов, да му осигуря спонсорство, но с уговорката той да се състезава само за България.

Майк Ръш, спортният мениджър и състезател, който се ползва с голямо доверие и внимание в средите на канадските събратя-мотористи, забеляза потенциала на Георги да се състезава в този елитен клас и уважи нашето намерение да развеем българския флаг в света на мото спорта. Невероятно, но факт - Майк хареса и българските луканки и лютеница. Ние го убедихме да посети България и в случай, че се срещне с български таланти в този спорт, да ги поканим да посетят Канада, където ще можем да тренираме и да се състезаваме заедно.

Изпитанието на първия ден на този мотор се проведе на пистата Шанонвил в Онтарио, Канада. Дължината й е 5 км, с една дълга отсечка, за да има възможност да се кара на 6-та скорост с над 280 км/ч, а може би и 300 км/ч, защото стрелката вече е в червената граница на оботомера.

Ако някой от Вас има желание да се включи в екипа на "Team Bulgaria" в Канада, да участва в тренировките ни в България и да кара или троши с нас мотори, ще се радвам заедно да постигнем това, което можем да правим най-добре - постоянно да усъвършенстваме способностите си.

Поздрави!

Иван Кристоф
Торонто, Онтарио
прочитания: 9147

SMF-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info