WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Актьорски школи МОНТФИЗ: Пет нови групи стартират на 6 декември тази година
 
20 Ное, 2008
Актьорски школи МОНТФИЗ: Пет нови групи стартират на 6 декември тази годинаКлон на школите – вече и в Пловдив! В София започват работа и вокални школи МОНТФИЗ. В началото на месеца ще стартира и web страницата на Актьорски школи МОНТФИЗ - www.montfiz.com.

на снимката: режисьорът от "Сървайвър" Димитър Димитров


Актьорски школи МОНТФИЗ е мрежа от школи за обучение на непрофесионалисти в областта на актьорското майсторство.

МОНТФИЗ е една добра възможност, както за тези, които са решили да се занимават професионално с театър в бъдеще, така и за всички, които предпочитат актьорството като хоби. В школите също така се обучават и лица, които вече са започнали професионалната си кариера (адвокати, преподаватели, менъджъри на фирми и други), за които опитът и познанията в областта на актьорството биха подобрили качеството на тяхната работа.

Политика на школите е да кани действащи, изявени и опитни професионалисти за преподаватели. В момента, в клоновете на МОНТФИЗ в София и Шумен преподават Велко Кънев, Малин Кръстев, Мария Сапунджиева, Христо Чешмеджиев, Вяра Коларова, Тодор Близнаков, Явор Спасов, Кольо Стайков, прочулият се около “Сървайвър” режисьор Димитър Димитров и др.

Репетициите се провеждат през съботните и неделните дни, като всяка група репетира в отделна база, има художествен ръководител и асистент преподаватели.

Създател и главен мениджър на мрежата е завършилият тази година НАТФИЗ Слав Бойчев, който шест месеца след дипломирането си, освен управител на школите, е и начело на най-новата театрална продуцентска компания в страната – БЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП, чиято продукция е представлението “Следобедни игри” на режисьора Боян Иванов в театър “Сълза и смях”, в което Слав Бойчев влиза и като актьор.
Мария Сапунджиева - актриса, преподавател в Актьорски школи МОНТФИЗАктьорско майсторство и сценична реч на английски език, киноактьорско майсторство, ВОКАЛНИ ШКОЛИ, и две актьорски школи в Пловдив – това са петтте нови групи в рамките на мрежата от школи МОНТФИЗ, които отварят врати на 6 декември тази година. До момента в клоновете на веригата в София и Шумен съществуваха стандартните два вида школи – актьорско майсторство за младежи и детски групи. Сега екипът на МОНТФИЗ ни изненадва с няколко смели и нестандартни предложения в София и с откриването на още един клон от разширяващата се мрежа – в Пловдив!

Декемврийският мащабен прием предлага на вниманието на артистично настроените столичани две актьорски школи в София. Първата е по актьорско майсторство и сценична реч на английски език с преподавател проф. Елисавета Сотирова (специализация по сценична реч при Сисили Бери в Кралския Шекспиров Театър в Лондон и дългогодишен преподавател по сценична реч в екипа на проф. Крикор Азарян в НАТФИЗ). Школата е съвместна инициатива с Първа английска езикова гимназия – София и е една чудесна възможност, както за любителите на актьорското майсторство, така и за почитателите на британския английски и работата върху пиесите на Шекспир в оригинал. По време на репетициите курсистите ще имат възможността да тренират не само актьорските си умения, но и да усъвършенстват английския си на академично ниво, вниквайки в тайните на театъра.

Малин Кръстев - актьор, преподавател в Актьорски пколи МОНТФИЗВторото предложение за столичани е школа по киноактьорско майсторство с преподавател Николай Хаджиминев – автор на много книги и публикации, свързани с професията (измежду които известния сборник с упражнения “За киноактьора”), участник в множество чуждестранни и български продукции (“Ханибал” – реж. Едуард Базалгейт, “Механикът” – реж. Долф Лундгрен, “Аспарух” – реж. Людмил Стайков и много други). Групата е съвместна дейност с Общински културен институт “Искър” и предлага на участниците в нея множество практически упражнения по Метода на Лий Страсбърг. Камерата ще бъде неразделна част от всяко занятие, курсистите ще могат веднага да видят на екрана резултата от работата си, а в края на първото ниво всеки ще бъде презентиран публично от късометражен филм, в който е участвал по време на обучението.

Двете актьорски групи са с възрастово ограничение от 14 до 25 години.

Третото предложение за София е нещо съвсем ново – откриването на нова верига от школи за обучение, различна от актьорската – ВОКАЛНИ ШКОЛИ МОНТФИЗ.

Тук курсистите са разделени в четири възрастови групи: 6 до 9, 10 до 13, 14 до 19 и 20 до 25 години. Преподавател ще бъде вокалният педагог Мариана Спиридонова – възпитаник на музикалната академия, магистър – спец. Музикална педагогика в СУ, дългогодишен певец в Софийски камерен хор “Васил Арнаудов” и преподавател по музика. Курсистите в тази школа ще имат възможността да овладеят различни практически вокални техники, да развият вокалната си постановка, да тренират индивидуалното и ансамбловото пеене. Обучението във Вокални Школи МОНТФИЗ ще допринесе изключително за разширяването на общата култура на обучаващите се, запознаването с различни музикални стилове, развиването на музикалния слух и метроритмичния усет, тренирането на паметта и концентрацията и не на последно място – развиването на артистичността и самочувствието.

Слав Бойчев - актьор, главен мениджър на Актьорски школи МОНТФИЗА що се отнася до засиления интерес към Актьорски школи МОНТФИЗ извън София и Шумен, мениджърският екип на мрежата отговаря с нова решителна крачка – откриване на клон в Пловдив!

Не с една, а с две актьорски школи – младежки (от 14 до 25 години) и детски (в две възрастови групи: от 6 до 9 и от 10 до 13 години) – ще посрещнат месец декември запалените пловдивски театрали. Преподавател там ще бъде актрисата и дългогодишният актьорски педагог Евелина Николова. Множество студенти в НАТФИЗ и тепърва дебютиращи актьори дължат влизането си в Театралната академия именно на нейната работа и професионална подготовка.

И петте нови групи стартират на 6 декември. Датите за записване са от 3 до 5 декември между 11 и 15 часа.

В началото на месеца, заедно с откриването на новите групи, ще стартира и web страницата на Актьорски школи МОНТФИЗ – www.montfiz.com, в която ще има регистър със снимки и подробни профили на всички курсисти в мрежата – едно улеснение за българските и чуждестранни кинопродуценти, търсещи деца и младежи за своите кинопродукции.

За повече информация: 089 911 82 52   и   089 911 82 72

прочитания: 6653

WASP_2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info