" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Смразяваща визия, пастелни цветове и меланхолична музика в “Механика”
 
31 Май, 2005
Смразяваща визия, пастелни цветове и меланхолична музика в “Механика”Тревър Резник губи способността си да спи. Не става въпрос за обикновено безсъние, а нещо много по-ужасно. Изтощението води до шокиращо “израждане”.

Испанската продукция “Механикът” (оригинално заглавие “El Maquinista”) е от онзи тип филмови продукции, които не се харесват на по-голямата част от публиката. Некомерсиален и трудносмилаем, “Механикът” е предназначен за тесен кръг хора – зрители, способни да поемат “ужас на малки глътки”. Режисьор на психотрилъра е Брад Андерсън, сценарист е Скот Косар (написал сценария на “Тексакско клане”, който премина с голям успех по българските екрани).

“Механикът” е тежък филм, смразяващо пътешествие из дълбините на необяснимото. Звездите в продукцията са Крисчън Бейл (“Американски психар”), Дженифър Джейсън Лий (“Долорес Клейборн”) и Майкъл Айрънсайд (“Шотландски боец 2”, “Зов за завръщане”).

“Механикът” е тежък филм, смразяващо пътешествие из дълбините на необяснимото. Зрителите имат възможността да се насладят на великолепната игра на Крисчън Бейл, доказал своя талант с бляскавата си изява в “Империя на слънцето” на Стивън Спилбърг.  За да изиграе ролята си в “Механика”, Крисчън Бейл отслабва с 34 кг., след като се подлага на убийствена диета. Но резултатът, търсен от актьора, е постигнат. Видът му е повече от стряскащ – всяка кост от тялото му изглежда така сякаш ще изскочи навън, раздирайки плътта!

Тревър Резник (в ролята Крисчън Бейл) губи способността си да спи. Не става въпрос за обикновено безсъние, а нещо много по-ужасно. Тревър прекарва цяла година, без да успее да заспи нито веднъж. Изтощението го довежда до шокиращо “израждане”, превръща го в изтерзано човешко същество, лутащо се на границата между реалността и илюзията!

Тревър Резник работи като механик в завод, без да може да свикне с обстановката. Той е необщителен с колегите си и не търпи пренебрежителното отношение на началниците. Когато Тревър се оказва замесен в трагичен инцидент, в който работник загубва ръката си, той се превръща в център на нападки. Оказва се, че всички останали механици са срещу него и искат той да се махне от завода.

Дженифър Джейсън Лий е сред звездите в Белязан от чувство за вина, обзет от параноя, Резник е заплашен от уволнение... или нещо далеч по-лошо! Механикът започва да мисли, че губи разсъдъка си, след като

на няколко пъти открива тайнствени и неразгадаеми драскулки в апартамента си. Не са ли те плод на болното му въображение? А за негов колега в завода твърдят, че никога не е съществувал, но как е възможно това, след като Тревър го познава...

Дали всички тези странни събития не са част от план, който има за цел да накара Тревър да полудее? Или изтощението от това, че не е спал повече от година, постепенно го кара да загуби човешкия си облик?

Решен да открие отговор на въпросите, които го измъчват, Тревър започва да разследва странните събития, превърнали живота му в кошмар, от който не може да се събуди! Само че колкото повече научава, толкова по-малко иска да знае...

Смразяващата визия, пастелните цветове и меланхоличната музика превръщат “Механика” в преживяване, оставящо у зрителя чувството за нещо неосъзнато. Как можеш да се събудиш от кошмар, когато не си заспал!

прочитания: 5620

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info