Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
 [tally] 48%
KoЯn
 [tally] 3%
Bruce Dickinson
 [tally] 10%
Judas Priest
 [tally] 7%
Testament
 [tally] 7%
Five Finger Death Punch
 [tally] 3%
Accept
 [tally] 3%
Mr. Big
 [tally] 3%
Yngwie Malmsteen
 [tally] 3%
Bring Me the Horizon
 [tally] 3%
Corey Taylor
 [tally] 3%
HammerFall
 [tally] 3%

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
Happy, happy, хеви метъл Helloween, София!
 
15 Май, 2005
Happy, happy, хеви метъл Helloween, София!Безспорно кулминацията на вечерта настъпи по време на размазващата балада “If I Could Fly”. Още след първите звуци на песента публиката се потопи във вихър от емоции.

На 2 декември 2003 г. в Зимния дворец на спорта в София се случи нещо, което дълго ще остане запомнено от почитателите на твърдата музика. Германската легенда на хеви метълаХелоуин” пристигна с гръм и трясък, за да подари най-незабравимата нощ за почитателите си в България.

Безкомпромисното начало на концерта с класиките “Starlight” и “Murderer” от епохалния “Walls Of Jericho” върна феновете с двайсет години назад. Последва едно “доста кратко парче” (както се изрази вокалистът на бандата Анди Дерис) – “Keeper Of The Seven Keys’, само 16 минути тотална звукова и светлинна атака, предвещаваща войната, която ще се води през следващия час и половина.

Тотална звукова и светлинна атака за феновете на твърдата музика!Въпреки опасенията на публиката преди концерта, че ще чуят предимно парчета от новия албум “Rabbit Don't Come Easy” (концертът на “Хелоуин” в София бе част от турнето “Rabbits On The Run Tour”) едва седмата песен бе от новите и звучеше толкова яко, че колоните почти изгърмяха!

Междувременно “тиквите” предприеха едно истинско пътуване из времето, забивайки още две парчета от култовия “Keeper...” – “Eagle Fly Free” и “Future World”, продължавайки с великолепната балада “Forever & One”, за да достигнат до “Open Your Life” от новия албум. Дори и за тези, които не бяха имали възможността да чуят новата хава, стана ясно, че “Хелоуин” са се завърнали към корените си.

“Тиквите” предприеха едно истинско пътуване из времето.Безспорно кулминацията на вечерта настъпи по време на размазващата балада “If I Could Fly”. Още след първите звуци на песента публиката буквално се потопи във вихър от емоции. Покривът на Зимния дворец едва не се срути, но все пак издържа някак си до края на парчето. Само за да се разлюлее заплашително отново при следващото.

Повече от 5000 почитатели на германските метъли дълго крещяха името на групата след бисовете и си тръгнаха щастливи от факта, че са успели да чуят и видят на живо идолите си. Организацията по влизането и напускането на залата бе перфектна, като за един перфектен концерт, и само допълнително засили ефекта от незабравимата вечер. “Хелоуин” станаха поредната група минала през България и оставила неизлечима следа в музикалния ни живот. А който не може да иде на концерта…

Е, следващият път като дойдат! :)

прочитания: 2421

Bruce-Dickinson_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info