SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

"Измамата като точна наука" - 19 непревеждани разказа на Едгар Алан По
 
27 Дек, 2017
"Измамата като точна наука" - 19 непревеждани разказа на Едгар Алан ПоЕдгар Алан По е американски поет, писател и есеист със свръхмерен талант, неведнъж издаван у нас и високо ценен от любителите на т. нар. макабрени истории, но и на изящния стил.

 източник: Колибри
 
“Измамата като точна наука. Непревеждани разкази”
Едгар Алан По
336 стр.

прочетете откъс

  Издателска къща "Колибри" представя "Измамата като точна наука”, великолепен сборник с непревеждани разкази от американския писател, поет, редактор и литературен критик Едгар Алан По, считан за гений и знакова фигура на американския романтизъм!

  Едгар Алан По"Измамата като точна наука. Непревеждани разкази” съдържа деветнайсет разказа, измежду които "Никога не казвай „продавам си душата на дявола", "Диалогът на Монос с Уна", "Дяволът в камбанарията", "Духът на противоречието", "Колибата на Ландор", "Изтърбушеният човек", "Прхблем с набхра" и "Измамата като точна наука", дал името си на сборника. Освен непреведените досега разкази на писателя, в настоящото издание е включена и статията на Шарл Бодлер "Едгар По – живот и творчество". Големият френски поет, който често е говорел за духовното си родство с американския си събрат, е превеждал в продължение на 15 години творбите на По, събирайки разказите му в три сборника и добавяйки към тях философската поема "Еврика" и романа за Артър Гордън Пим.

  Едгар Алан По е американски поет, писател и есеист със свръхмерен талант, неведнъж издаван у нас и високо ценен от любителите на т. нар. макабрени истории, но и на изящния стил. Известен с произведения като "Гарванът" и "Анабел Ли", "Убийствата на улица Морг" и "Лигея", "Еврика" и "Историята на Артър Гордън Пим", той е родоначалникът на разказния жанр, основоположникът на криминалната литература, изобретателят на фантастиката, първопроходник на злободневната сатира. Благодатното му въображение, невероятната любов към красивото във всичките му форми, несретният живот и ранната му смърт го превръщат в един от трагичните гении на световната литература.

прочитания: 3771

SMF-Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info