We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
"Танцът на реалността" на ненадминатия провокатор Алехандро Ходоровски
 
11 Авг, 2017
"Танцът на реалността" на ненадминатия провокатор Алехандро ХодоровскиОбразите на Алехандро Ходоровски нямат край – поет, писател, философ, драматург, комик, танцьор, кукловод, режисьор на култовите филми "Къртицата", "Свещената планина" и "Света кръв", автор на пантомими и на комикси...

източник: Колибри
 
“Танцът на реалността”
Алехандро Ходоровски

360 стр.

прочетете откъс

   Сюрреалистичната коронна творба "Танцът на реалността" на митичния Ходоровски представлява терапевтичен акт, извисяващ, просветляващ и целебен. Екранната й версия е режисирана от него и представена за първи път на Международния филмов фестивал в Кан през 2013 г.

  Алехандро Ходоровски / Танцът на реалносттаЗа читателя "Танцът на реалността" на култовия режисьор Алехандро Ходоровски е нестандартно уверение, че светът е мрежа от болка и радост, защото "във всяка постъпка доброто и злото танцуват като любовна двойка." За самия Ходоровски тази книга е акт на изцеление. Съкровената история на живота му е непрестанно усилие да стимулира въображението си и да разширява неговите граници, за да улови терапевтичния му трансформиращ потенциал. Ето защо "Танцът на реалността" не е традиционно животоописание, а метафора и символ на приключението живот, изпълнено с вечно дирене и стремеж да бъдат преодолени рамките на ума и тялото със силата на духа. За да добием сетива за онзи магически "танц на реалността", който разкрива фантастични възможности и отваря неочаквани пътища, и да се слеем с неговия ритъм.

  Роден през 1929 г., Алехандро Ходоровски е ненадминат провокатор: "А защо съм се родил в Чили? Нямам капчица съмнение – за да се срещна с поезията, на това се дължи появата ми в тази страна." Превъплъщенията му нямат край – поет, писател, философ, драматург, комик, танцьор, кукловод, режисьор на култовите филми "Къртицата", "Свещената планина" и "Света кръв", автор на пантомими и на комикси, основател на "паническия театър"… Ала преди всичко харизматичен маг, създател на психомагията и психогенеалогията, един от най-енигматичните визионери на нашето време. "Танцът на реалността" е неговата коронна сюрреалистична творба, вдъхнала живот на едноименния филм, който "Гардиън" определи като "спиращ дъха спектакъл", съизмерим с творчеството на Фелини и Кустурица.


прочитания: 2588

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info