SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
Разговори с легендата на немското кино Вернер Херцог
 
02 Окт, 2016
Разговори с легендата на немското кино Вернер ХерцогПовечето от онова, което сме чували за Вернер Херцог, не е истина. Удивително е колко много фалшиви слухове и лъжи са пускани по адрес на личността му и на неговите филми.

източник: Колибри

Режисьор, сценарист и актьор, Вернер Херцог е жива легенда на немското киноПътеводител за озадачените. Разговори с Пол Кронин

Вернер Херцог

528 стр. 


прочетете откъс

ИК “Колибри” издаде “Пътеводител за озадачените. Разговори с Пол Кронин”, една забележителна книга, посветена на легендата на немското кино Вернер Херцог.

Повечето от онова, което сме чували за Вернер Херцог, не е истина. Удивително е колко много фалшиви слухове и лъжи са пускани по адрес на личността му и на неговите филми. Ала при все това творчеството на Херцог е едно от най-важните в следвоенното европейско кино.

“Пътеводител за озадачените. Разговори с Пол Кронин” включва диалози с прочутия творец и представлява своеобразен форум на неговите завладяващи възгледи, идеи и мнения за хората, с които е общувал и работил. Международната му слава идва през 1973 г. с “Агире, гневът Божи”, в който Клаус Кински играе побъркан конквистадор. Във “Всеки за себе си, бог срещу всички” Херцог взема за главната роля човек, прекарал по-голямата част от живота си по клиники за душевноболни. Две години по-късно хипнотизира целия актьорски състав при снимките на “Сърце от стъкло”. Втурва се към заплашен от неизбежна катастрофа карибски остров, за да заснеме “Ла Суфриер”. Отдава почит на Мурнау във впечатляващ римейк на “Носферату”. А през 1982 г. пренася цял кораб през планина в амазонската джунгла за “Фицкаралдо”…

Творчеството на Херцог е едно от най-важните в следвоенното европейско киноВернер Херцог е роден на 5 септември 1942 г. в Мюнхен. Режисьор, сценарист и актьор, той е жива легенда на немското кино. През 1968 г. снима първия си пълнометражен филм и бързо се превръща в един от водещите режисьори на авангардното кино, известен с предизвикателните си сюжети. Основоположник е на новото течение в немската кинематография заедно с Райнер Вернер Фасбиндер, Маргарете фон Трота, Фолкер Шльондорф и Вим Вендерс. Героите му са предимно ексцентрични личности с невъзможни мечти или странни таланти. В по-близкото минало Херцог прави невероятни документални филми като “Малкият Дитер иска да лети” и “Срещи на края на света”.

Българската публика ще има възможност да види филма “Фицкаралдо”, един от най-грандиозните проекти на Вернер Херцог, в рамките на предстоящия кино-литературен фестивал CineLibri, който ще се проведе от 5 до 16 октомври. Билетите за двете прожекции вече са в продажба на касите на съответните киносалони и на ticketportal.bg.

Прожекции в столицата:

7 октомври, петък, кино “Одеон”, 19:00 ч.

11 октомври, вторник, Дом на киното, 19:00 ч.

 

прочитания: 3019

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info