Bruce-Dickinson
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Megadeth-vertical
“Шести патрул” продължава сагата за Мрака срещу Светлината
 
26 Май, 2016
“Шести патрул” продължава сагата за Мрака срещу СветлинатаСергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други хитови романи.

източник: ИнфоДАР

“Шести патрул”

Сергей Лукяненко
432 стр.

От незапомнени времена, от зората на човечеството, Различните – Тъмни и Светли – си противостоят, за да съхранят равновесието на силите на Светлината и Мрака. Магове, вещици, върколаци, вампири и други Различни живеят сред хората, които не подозират за съществуването им.  Доброто и злото водят безкрайна, жестока борба, но именно тя поддържа баланса, без който дори Сумракът не може да оцелее. Какво ще стане, ако равновесието се наруши? Възможно ли е това вече да се случва неусетно, в ежедневието ни, и злото тихо и незабележимо да е победило във вековната битка? Апокалипсисът наближава и Различните от целия свят трябва да възродят прастария, но забравен от всички Шести патрул, за да предотвратят неминуемото.

Шести патрул - новия роман от серията за ПатрулитеС новия роман от серията за Патрулите – Шести патрул”, Сергей Лукяненко ни повежда на още по-удивително приключение, но ни изправя и пред неочаквани въпроси: Доколко мрачен е Мракът, доколко светла е Светлината и колко трудно е да си просто човек?

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за Патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Лукяненко е носител на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003 г. Роден в Казахстан, той е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

Сравняват поредицата на Сергей Лукяненко Патрулите” с Хари Потър”, което не е неточно. По-удачно би било обаче сравнението с популярните поредици за магия / вампири / любов като Здрач” на Стефани Майър (по която са заснети филми),Истинска кръв” на Шарлейн Харис (по която има сериал) и Анита Блейк” на Лоръл К. Хамилтън (интересът към която не спада). Те се развиват в леко променена версия на нашия свят, където сред обикновените хора живеят вещици, вампири, метаморфи, магьосници и гоблини, които имат чудновати междувидови отношения, участват в отмъщения, предизвикват раздори и се месят в съдбата на човечеството... Лукяненко предлага оригинален руски образец на този жанр.” The Guardian

Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели.” The Sydney Morning Herald (Australia)

Руският еквивалент на Дж. К. Ролинг. Забележително четиво. Daily Telegraph

Книгата по нищо не отстъпва на предишните романи от поредицата за Патрулите.” Romanteg.com

Пленителна... Един от най-оригиналните и четивни свръхестествени романи от известно време насам.” Scotland on Sunday


прочитания: 3427

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info