SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
 [tally] 48%
KoЯn
 [tally] 3%
Bruce Dickinson
 [tally] 10%
Judas Priest
 [tally] 7%
Testament
 [tally] 7%
Five Finger Death Punch
 [tally] 3%
Accept
 [tally] 3%
Mr. Big
 [tally] 3%
Yngwie Malmsteen
 [tally] 3%
Bring Me the Horizon
 [tally] 3%
Corey Taylor
 [tally] 3%
HammerFall
 [tally] 3%

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
“Територията на моята любов” – една изповед на Никита Михалков
 
12 Ное, 2015
“Територията на моята любов” – една изповед на Никита МихалковНови и често неочаквани за читателя обрати на съдбата се разкриват в откровения разказ за живота на актьора и режисьор Никита Михалков - един от най-влиятелните творци в руското кино.

източник: Колибри
 

Територията на моята любов

Никита Михалков


368 стр.


прочетете откъс

Емблематичната библиотека Амаркорд на Колибрипредставя още една вълнуваща изповед – Територията на моята любов на големия Никита Михалков.

“Територията на моята любов” на прочутия режисьор, актьор и продуцент е пример за ярка автобиографична проза. В нея личният живот и творчеството на Никита Михалков са неразривно преплетени. Като започва с родословното си дърво (сред предците му са боляри на Иван Грозни и великите руски художници Василий Суриков и Пьотр Кончаловски), Михалков преминава към спомени за майка си и за баща си, автор на химна на СССР и на химна на нова Русия. След крайно интересната история на взаимоотношенията с по-големия му брат, режисьора Андрей Кончаловски, авторът разказва за децата си – Ана, Надя, Степан и Артьом.

Никита Михалков е сред най-влиятелните и уважавани съвременни руски режисьори

Нови и често неочаквани за читателя обрати на съдбата се разкриват в откровения разказ за живота на Никита Михалков: за взаимните чувства и драматичната раздяла с Анастасия Вертинска и за любовта на живота му – съпругата Татяна; за военната служба на Тихия океан и Камчатка; за неговите незабравими роли и постановки. Михалков с охота разбулва много тайни на актьорското и режисьорското майсторство, а задълбочените му размисли се редуват с почти авантюристичната интрига и неподражаемото му чувство за хумор.

Никита Михалков е сред най-влиятелните и уважавани съвременни руски режисьори. През 1974 г. е режисьорският му дебют Свой сред чужди, чужд сред свои, в който се изявява и като актьор и съсценарист. Филмът се радва на успех, затвърден от последвалите го Незавършена пиеса за механично пиано, Няколко дни от живота на И. И. Обломов, Родня и др. Филмът му от 1994 г. Изпепелени от слънцето печели Златна палма от Международния кинофестивал в Кан и Оскар в категорията Най-добър чуждестранен филм.

През 1998 г Михалков е избран за председател на ръководството на Съюза на кинематографистите в Руската федерация. Същата година снима суперпродукцията Сибирският бръснар, чийто бюджет възлиза на 45 милиона долара. На Международния кинофестивал във Венеция през 2007 г. Никита Михалков получава Златен лъв за филма си 12.


прочитания: 3025

Bruce-Dickinson_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info