Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
 [tally] 48%
KoЯn
 [tally] 3%
Bruce Dickinson
 [tally] 10%
Judas Priest
 [tally] 7%
Testament
 [tally] 7%
Five Finger Death Punch
 [tally] 3%
Accept
 [tally] 3%
Mr. Big
 [tally] 3%
Yngwie Malmsteen
 [tally] 3%
Bring Me the Horizon
 [tally] 3%
Corey Taylor
 [tally] 3%
HammerFall
 [tally] 3%

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
Шакир Гьокчебаг гостува в Пловдив с изложбата “Aftermade”
 
03 Ное, 2015
Шакир Гьокчебаг гостува в Пловдив с изложбата “Aftermade”В своята първа изложба на турския художник Шакир Гьокчебаг галерия SARIEV - Пловдив ще покаже работи, които са представителни за твореца и неговата художествена визия.

SARIEV Contemporary, Пловдив

представя:

 

Шакир Гьокчебаг

Aftermade

самостоятелна изложба

 

6 ноември 2015 – 15 януари 2016

 

SARIEV Contemporary – Пловдив има удоволствието да представи първата самостоятелна изложба в галерията и в България на турския художник Шакир Гьокчебаг – “Aftermade”. Изложбата ще бъде открита на 6 ноември от 19:00 ч. в присъствието на художника. В разговор с публиката на 7 ноември от 15:00 ч. Шакир Гьокчебаг ще представи работата си, своя художествен подход, както и най-новия си каталог “Prefix & Suffix”. Изложбата ще бъде отворена до 15 януари 2016 г. в галерия SARIEV Contemporary на ул. “Отец Паисий” № 40 в Пловдив.

В своята първа самостоятелна изложба на Шакир Гьокчебаг галерия SARIEV Contemporary ще покаже работи, които са представителни за художника и неговата художествена визия. Той е представен от Рене Блок, който описва работата му като “находчива, оригинална и игрива”.

Гьокчебаг ще представи инсталации в своя типичен стил на ползване на предмети от ежедневиетоРене Блок коментира преобразяването на предмети от ежедневието по повод самостоятелната изложба на Гьокчебаг “Prefix & Suffix” в TANAS (Берлин) през 2013 г. по следния начин: “Той освобождава предметите от ежедневието от тяхното функционално предназначение и, посредством намеси, изпълнени с чувство за хумор, умни реконструкции, отчуждение, фрагментиране или орнаментални пренареждания, ги превръща във впечатляващи художествени работи. Винаги е интересно как превръща тривиални евтини материали в крехки, естетични и фини произведения.” Освен това работите на Гьокчебаг “предават нещо, рядко срещано в съвременното изкуство; предават една видимо необуздана радост от живота.”

В пространството на SARIEV Contemporary Гьокчебаг ще представи инсталации в своя типичен стил на ползване на предмети от ежедневието. Самият той ги описва като “aftermade” – израз, въведен от него, за да опише своя художествен подход. С “aftermade” той се разграничава от “класическата” дадаистка практика на ready-made. Гьокчебаг не просто използва предмети от ежедневието, извадени от нормалния си контекст. В неговите ръце те се превръщат в суров материал, който трябва да бъде оформен; той се намесва радикално в техния вид и структура, докато те загубят почти всякакъв белег на предишното си предназначение.

Шакир Гьокчебаг (роден 1965 г. в Денизли, Турция) е турски художник, който живее в Хамбург, Германия. Завършва факултета за изящни изкуства на университета в Мармара (1987). Художникът неколкократно е получавал стипендии от правителствата на Австрия и на Германия, удостоен е с наградите George Maciunas – Висбаден, Markus Lupertz – Дюселдорф, Stiftung Kunstfonds – Бон. Сред самостоятелните му изложби са: “Der, Die, Das” (2013) в Gallery Arsenal (Познан, Полша), “Prefix & Suffix” (2013) в TANAS (Берлин), ”Simple Present” (2010) в Saarländisches Künstlerhaus, Саарбрюкен; “Cuttemporary Art” (2008) в Kunstverein Леверкузен. Избрани групови изложби: “At The Crossroads II” (2014) в Sotheby’s (Лондон), “Seriously Ironic, Positions in Contemporary Turkish Art Scene” (2009) в CentrePasquArt (Биел, Швейцария), “Taswir – Pictorial Mappings of Islam and Modernity” (2009) в Martin-Gropius-Bau (Берлин), “Wirnenneneshamburg” (2008) в Kunstverein Хамбург, “Passion of Mankind Mankind” – Summer Biennial (2007) в Лулео (Швеция).

прочитания: 2639

Glenn-Hughes-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info