SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Шакир Гьокчебаг гостува в Пловдив с изложбата “Aftermade”
 
03 Ное, 2015
Шакир Гьокчебаг гостува в Пловдив с изложбата “Aftermade”В своята първа изложба на турския художник Шакир Гьокчебаг галерия SARIEV - Пловдив ще покаже работи, които са представителни за твореца и неговата художествена визия.

SARIEV Contemporary, Пловдив

представя:

 

Шакир Гьокчебаг

Aftermade

самостоятелна изложба

 

6 ноември 2015 – 15 януари 2016

 

SARIEV Contemporary – Пловдив има удоволствието да представи първата самостоятелна изложба в галерията и в България на турския художник Шакир Гьокчебаг – “Aftermade”. Изложбата ще бъде открита на 6 ноември от 19:00 ч. в присъствието на художника. В разговор с публиката на 7 ноември от 15:00 ч. Шакир Гьокчебаг ще представи работата си, своя художествен подход, както и най-новия си каталог “Prefix & Suffix”. Изложбата ще бъде отворена до 15 януари 2016 г. в галерия SARIEV Contemporary на ул. “Отец Паисий” № 40 в Пловдив.

В своята първа самостоятелна изложба на Шакир Гьокчебаг галерия SARIEV Contemporary ще покаже работи, които са представителни за художника и неговата художествена визия. Той е представен от Рене Блок, който описва работата му като “находчива, оригинална и игрива”.

Гьокчебаг ще представи инсталации в своя типичен стил на ползване на предмети от ежедневиетоРене Блок коментира преобразяването на предмети от ежедневието по повод самостоятелната изложба на Гьокчебаг “Prefix & Suffix” в TANAS (Берлин) през 2013 г. по следния начин: “Той освобождава предметите от ежедневието от тяхното функционално предназначение и, посредством намеси, изпълнени с чувство за хумор, умни реконструкции, отчуждение, фрагментиране или орнаментални пренареждания, ги превръща във впечатляващи художествени работи. Винаги е интересно как превръща тривиални евтини материали в крехки, естетични и фини произведения.” Освен това работите на Гьокчебаг “предават нещо, рядко срещано в съвременното изкуство; предават една видимо необуздана радост от живота.”

В пространството на SARIEV Contemporary Гьокчебаг ще представи инсталации в своя типичен стил на ползване на предмети от ежедневието. Самият той ги описва като “aftermade” – израз, въведен от него, за да опише своя художествен подход. С “aftermade” той се разграничава от “класическата” дадаистка практика на ready-made. Гьокчебаг не просто използва предмети от ежедневието, извадени от нормалния си контекст. В неговите ръце те се превръщат в суров материал, който трябва да бъде оформен; той се намесва радикално в техния вид и структура, докато те загубят почти всякакъв белег на предишното си предназначение.

Шакир Гьокчебаг (роден 1965 г. в Денизли, Турция) е турски художник, който живее в Хамбург, Германия. Завършва факултета за изящни изкуства на университета в Мармара (1987). Художникът неколкократно е получавал стипендии от правителствата на Австрия и на Германия, удостоен е с наградите George Maciunas – Висбаден, Markus Lupertz – Дюселдорф, Stiftung Kunstfonds – Бон. Сред самостоятелните му изложби са: “Der, Die, Das” (2013) в Gallery Arsenal (Познан, Полша), “Prefix & Suffix” (2013) в TANAS (Берлин), ”Simple Present” (2010) в Saarländisches Künstlerhaus, Саарбрюкен; “Cuttemporary Art” (2008) в Kunstverein Леверкузен. Избрани групови изложби: “At The Crossroads II” (2014) в Sotheby’s (Лондон), “Seriously Ironic, Positions in Contemporary Turkish Art Scene” (2009) в CentrePasquArt (Биел, Швейцария), “Taswir – Pictorial Mappings of Islam and Modernity” (2009) в Martin-Gropius-Bau (Берлин), “Wirnenneneshamburg” (2008) в Kunstverein Хамбург, “Passion of Mankind Mankind” – Summer Biennial (2007) в Лулео (Швеция).

прочитания: 2636


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info