" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
“Убийството на Линда” – разказ за едно “обикновено” престъпление
 
08 Юли, 2014
“Убийството на Линда” – разказ за едно “обикновено” престъплениеЛейф Г. В. Першон е гросмайстор на актуалната крими-литература. Той е носител на няколко престижни отличия, в това число “Стъклен ключ” за най-добър скандинавски трилър,

източник: Колибри 


Убийството на Линда”

520 стр.

прочетете откъс

“Убийството на Линда” – книга първа от нашумялата скандинавска поредица трилъри, заложила на безпардонния детектив Еверт Бекстрьом!

Книга първа от нашумялата скандинавска поредица трилъри“Убийството на Линда” е пропит с ирония и сарказъм роман за едно привидно “обикновено” убийство. Млада жена, курсантка в Полицейската академия, е намерена мъртва в апартамента на майка си в шведския град Векшо. Циничният комисар Еверт Бекстрьом оглавява разследването, но прийомите му го провалят. За щастие, будният ум и отличният полицейски нюх на Ана Холт и Лиса Матей, които впоследствие поемат случая, вдъхват надежда в тържеството на професионалния морал над бездушието и егоизма…

Роден през 1945 г., Лейф Г. В. Першон е гросмайсторът на актуалната скандинавска крими-литература. Той е носител на няколко престижни отличия, в това число “Стъклен ключ” за най-добър скандинавски трилър, и e трикратен лауреат на наградата на Шведската академия на криминалните автори. Освен бележит писател Лейф Г. В. Першон е и най-известният криминолог на Швеция, преподавател в шведската Полицейска академия и редовно консултира полицаите, разследващи тежки престъпления.

За последните три десетилетия Першон постигна неимоверна популярност и спечели благоразположението на критиката, превръщайки се в хроникьор на политическите и социални промени в модерното шведско общество. Неговите мрачни, заплетени, напоени с хумор и сарказъм криминални романи смесват реализма на Балзак и Дикенс със закоравелия жаргон на Джеймс Елрой.

В началото на годината канал FOX поръча заснемането на тринайсет епизодa въз основа на прочутите книги за антигероя Бекстрьом, а това само по себе си е събитие, защото никога скандинавска серия от романи не е вдъхвала живот на американска филмова поредица.

прочитания: 1422

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info