" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
“Дневната война” – книга 3 от поредицата “Демонски цикъл”
 
16 Юни, 2014
“Дневната война” – книга 3 от поредицата “Демонски цикъл”Мнозина определят поредицата “Демонски цикъл” като велик фентъзи епос. Питър В. Брет смята, че писателите са длъжни да разказват увлекателни истории и да провокират читателя към размисъл за света.

източник: Колибри

“Дневната война” – книга 3 от поредицата “Демонски цикъл”
Питър В. Брет
704 стр.

прочетете откъс


   “Дневната война” е дългоочакваната трета книга от поредицата “Демонски цикъл” на Питър В. Брет. Книгата е покоряващо четиво, продължение на романите “Защитения” и “Пустинното копие”, издадени от “Колибри“.

   Мнозина определят поредицата “Демонски цикъл” като зашеметяващ фентъзи епос, сравним с “Властелинът на пръстените”. Питър В. Брет смята, че писателите са длъжни да разказват увлекателни истории и да провокират читателя към размисъл за света, в който живее.

     В нощта на Новолунието демоните настъпват масирано, жадни за кръвта на двамината, които биха могли да се превърнат в предсказания Избавител, който ще обедини разпръснатите късчета от човечеството, за да унищожат веднъж завинаги ядроните.

    Арлен Бейлс, някога обикновен човек, се е превърнал в нещо повече – Защитения, изписал кожата си с чудовищни защити и равен по сила на всеки демон.

    Дневна война - завладяващо четиво от майстора на фентъзи Питър В. БретАрлен отрича, че е Избавителя, ала колкото повече се стреми да е близо до народа, толкова по-пламенно хората го боготворят. Мнозина искат да го следват, ала пътят на Арлен заплашва да го отведе до мрак, в който само той може да се спусне и от който може да няма връщане назад.

    Единствената надежда Арлен да остане в човешкия свят или да не е сам в света на демоните е Рена Танър, свирепа млада жена, която сама рискува да се изгуби сред силата на завладялата я демонична магия.

   Ахман Джардир е изковал от войнствените пустинни племена на Красия единна армия, сееща смърт сред демоните, и се е провъзгласил за Шар'Дама Ка, Избавителя. Той обладава мощта на древни оръжия – Короната и Копието на Каджи, – убедително утвърдили претенциите му, и вече огромни части от зеленоземската шир са се преклонили пред него.

    Ала Джардир не се е сдобил сам с властта си. Възходът му е плод на Първата му съпруга, Иневера, лукава и могъща жрица, която може да чете бъдещето с костената си магия. Миналото и мотивите на Иневера са забулени в тайна и дори Джардир не й се доверява изцяло.

    Някога Арлен и Джардир са били почти братя. Сега ги разделя горчива вражда. Докато враговете на човечеството се надигат, единствените двама мъже, способни да ги победят, са разкъсвани от най-смъртоносните демони от всички – тези на човешкото сърце...

    “Питър Брет е един от любимите ми нови автори.”

    Патрик Рутфъс, “Името на вятъра”

    Към моите български читатели:
   Всеки път, когато моя творба бъде издадена на друг език, аз се чувствам смирен, припомняйки си, че ние, хората по света, си приличаме толкова много. В края на краищата всеки понякога се плаши от тъмното... Добре дошли в семейството! Надявам се, че приключението ще ви хареса.

    С най-сърдечни пожелания
    Питър В. Брет

    Отраснал на твърда диета с фентъзи, комикси и “Подземия и дракони”, Питър В. Брет (за приятелите си Пийт) пише фентъзи разкази, откакто се помни. През 1995 г. става бакалавър по английска литература и история на изкуството в университета “Бъфало”, а следващото десетилетие прекарва в писане на публикации в областта на фармацията, преди да се завърне към истинската си слабост. Живее в Бруклин със своята съпруга Даниел, дъщеря им и двете котки Джинкс и Макс Пауърс.


прочитания: 1334

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info