Arkona-1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви творба на Станислав Лем?

Соларис
Непобедимият
Звездни дневници
Сенна хрема
Приключенията на пилота Пиркс
Завръщане от звездите
Фиаско

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Холандците първи карат дядо Коледа да раздава подаръци
 
25 Дек, 2008
Холандците първи карат дядо Коледа да раздава подаръциСвети Николай бил покровител на моряците, рибарите и банкерите, а на рождения си ден е черпел с бонбони и сладки децата. Холандците първи му възлагат ролята да раздава подаръци по Коледа.

Свети Николай или Мирликийският чудотворец е бил архиепископ през IV-ти век в град Мир (столица на Древна Лакия), която днес се намира на територията на Турция, в Мала Азия. Той бил покровител на моряците, рибарите и банкерите, а на рождения си ден (6 декември) е черпел с бонбони и сладки децата. Холандците първи му възлагат ролята да раздава подаръци по Коледа, а техни заселници в Америка пренасят там този обичай, където започват фамилиарно да го наричат Санта Клаус.

Идеята да се използват електрически лампички за коледното дърво датира от 1895 г. и принадлежи на американеца Ралф Е. Морис.

Официалното коледно дърво на САЩ, провъзгласено през 1925 г., се намира в Националния парк “Кинг’с каньон” в Калифорния. Гигантската секвоя, наречена “General Grant Tree” (Главно дърво на даровете) е висока над 90 метра (300 стъпка).

прочитания: 4028

Arkona-2 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info