Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
Няколко съвета за експлоатацията на автомобил при ниски температури
 
24 Ное, 2007
Няколко съвета за експлоатацията на автомобил при ниски температуриВ студените дни е желателно да пълните резервоара за бензин на своя автомобил до горе. Колкото повече въздух има в резервоара - толкова повече водни пари се съдържат в него.

       автор: Тони Димитров

Предвид прогнозираното понижаване на температурите тази информация ще бъде особено полезна на притежателите на "извънгаражни" автомобили.

Съветите са от различни източници - повечето от които руски. Всеизвестно е че в по-голямата част на Русия през зимата е доста... хладничко.

Като за начало - при температури по-ниски от -15 градуса по Целзий най-добре е въобще да не използвате автомобила си. Разбира се, ако това е възможно и в случай, че имате удобен алтернативен превоз. Според руските експерти един пробег от 20 километра при -17 градуса се равнява на 600 километра при 20 градуса по износване на триещите се части на двигателя. Това износване крие още по-големи рискове за българските автомобили, тъй като маслата, които се използват масово при нас, не са предназначени за такива екстремни температури и не изпълняват функциите си пълноценно.

Друг сериозен проблем при минусови температури е акумулаторът. Преди запалване на автомобила препоръката е да се запалят фаровете за няколко секунди. Това "ободрява" акумулаторната батерия и спомага за по-лесно запалване. Ниската темепратура влияе доста зле на акумулатора и ако след няколко опита да стартирате двигателя не постигнете успех, доста вероятно е да нямате повече възможност, тъй като батерията е загубила мощност. За да не се случва това, експертите препоръчват един хитър трик. Ако акумулаторът ви се демонтира лесно, свалете го и през нощта го приберете в дома си. Това ще ви спести доста проблеми на сутринта. За съжаление, това не е особено удачно, ако алармената ви система се захранва от него...

Не използвайте стартера непрекъснато за повече от 10 секунди. Той е мощен електромотор и прегрява много бързо.

Препоръчително е в студените дни да пълните резервоара за бензин до горе. Колкото повече въздух има в резервоара - толкова повече водни пари се съдържат в него. При ниски температури тези пари се кристализират и микрокристалите попадат в горивото като затрудняват запалването на двигателя, както и нормалната му работа. Този съвет важи особено силно за автомобилите с инжекцион.

Не е желателно да миете автомобила при много ниска температура. Замръзналата вода се отразява зле на състоянието на лаковото покритие на боята.

прочитания: 7942

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info