Bruce-Dickinson
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
“Shambhala Open Cup” – най-голямото маунтинбайк състезание на Балканите
 
29 Апр, 2010
“Shambhala Open Cup” – най-голямото маунтинбайк състезание на БалканитеЗа трета поредна година зрелищната надпревара събира близо 300 състезатели на територията на единствения по рода си байк-парк със специално изградени трасета за планинско колоездене.

От 29-ти април до 2-ри май в подножието на Стара Планина край гр. Сопот ще се проведе най-голямото маунтинбайк състезание на Балканите – “Shambhala Open Cup”. За трета поредна година надпреварата събира близо 300 състезатели на територията на единствения по рода си байк-парк със специално изградени трасета за планинско колоездене.

Фор-кросът е сравнително нова дисциплина, която се провежда във формат с групови стартове и елиминацииТази година най-голямата новина е регистрацията на състезанието като събитие от Клас 2 в календара на световната колоездачна асоциация UCI. Така то носи точки за световната ранглиста и се очаква да привлече още повече участници от България и чужбина. Очакват се състезатели от Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Русия, Украйна, Чехия, Италия, Словакия и Великобритания. Към настоящия момент са записани над 310 участници, като се очакват още регистрации на място.

Състезанието ще се проведе в три дисциплини - спускане, фор-крос и траял. В спускането участниците стартират индивидуално по трасе дълго 4 км с денивелация от над 800 м. Кара се за време във формат, подобен на ски спусканията. Карането е атрактивно и около ключовите участъци по трасето се събират множество зрители.

Фор-кросът е сравнително нова дисциплина, която се провежда във формат с групови стартове и елиминации. Състезателите стартират в група по четири души едновременно по относително късо трасе с множество изкуствено направени скокове и виражи. Разположението му в ниската част го прави изключително удобно за гледане, което обикновено привлича големи тълпи публика по дължината на цялото трасе.

Траял е дисциплина, в която колоездачите преминават изключително големи и трудни препятствия със серия от подскоци и завъртания, които изискват почти свръхчовешки баланс и концентрация. Препятствията са естествени – големи камъни и дънери, както и изкуствени – варели, тракторни гуми, палета и т.н. Дисциплината е велосипеден аналог на мото траяла.

прочитания: 10361


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info