SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
Италианските скутери GARELLI за първи път в България
 
20 Юни, 2007
Италианските скутери GARELLI за първи път в БългарияGARELLI е била 8 пъти шампион на Италия в клас конструктори, 6 пъти победител в клас пилоти и 8 премии на световни шампионати в клас 50 куб. см. Мотопедите с марката GARELLI говорят сами за себе си.

На Международния автомобилен салон София – 2007,  във ВИП Зоната на изложението Иван Кристоф представя нещо ново на пазара за скутери в България – марката GARELLI. Компанията, която регистрира в България и която управлява, промотира за първи път на това изложение новата за българския пазар марка скутери GARELLI. Италианската марка скутери от 2006 година е собственост на Пауло Берлускони – брат на бившия италиански премиер Силвио Берлускони и е част от огромната империя на фамилията Берлускони. Отскоро компанията се менажира от сина на Пауло – Били Берлускони. През тази година GARELLI реши да заложи на българския пазар и ... избра Иван Кристоф, предоставяйки на фирмата му “МОТОИТАЛИЯ” изключителните права върху марката.

Историята на мотоциклетите GARELLI, носещи емблемата на летящ самолет, започва  преди цели 88 години, когато ADALBERTO GARELLI създава едноименната марка. Млад италиански инженер с голям талант и богат професионален опит зад гърба си, Гарелли започва кариерата си във ФИАТ, където работи по проектирането на първите двутактови  двигатели. По негова идея се създава и първия мотоциклет.

През 1919 година  се съобщава за започване на серийно производство  на мотоциклети и г-н ГАРЕЛЛИ  участва със своя първи модел. Така се слага началото на марката GARELLI.

През 1946 година се ражда идеята за производство на “микромотори” с възможности за монтиране на двигатели върху велосипеди. Така г-н Гарелли създава и първия модел малък двигател с 2 скорости,  носещ името  СКУТЕР  – IL  MOSQUITO 38.5 cc, което поставя ново начало в развитието на GARELLI, защото може лесно да се монтира върху всякакъв вид велисипеди. Така за първи път се прави прототипа на днешните скутери, който се тества във Франция – движение на път в продължение на 55 дни и нощи със средна скорост 30 км/ час, като печели безпорно сърцата на французите. След тези тестове GARELLI увеличава производството си до 400 000 брой годишно.

Италианската марка GARELLI се представя за първи път на българския пазарGARELLI  е била  8 пъти  шампион на Италия в клас конструктори,  6 пъти победител в клас пилоти и 8 премии на световни шампионати в клас 50 куб. см.

Бързоразвиващата се след Втората световна война италианска икономика и нараснал жизнен стандарт  правят автомобила вещ, достижим за много хора, което ги кара да позабравят мотоциклетите. Това води до серия от подеми и спадове на компанията през годините. За съжаление, през 1991 година собствениците на фирма GARELLI констатират драстичен спад на продажбите и това довежда до закриване на фирмата.

През 2006 година историческата марка на две колела GARELLI се завръща на италианския пазар благодарение на новата страст на предприемача  PAOLO BERLUSKONI, издател на  “Giornale”. В действителност,  той решава да инвестира в нов вид бизнес, залагайки на GARELLI и налагайки бранда чрез компанията си Solari.com. Първоначалната цел е производство и търговия само със скутери IL MOSQUITO (50 cc),  но по-късно се стига и до решението да се произвеждат и по-високи класове скутери.

Днес GARELLI произвежда и изнася скутери различен клас (от 50 cc до 150 cc). Компанията е официален спонсор на спортен клуб МИЛАН. Това сътрудничество бе атрактивно отпразнувано на 21.05.2007 в MILANELLO в присъствието на всички играчи на МИЛАН. За рекламно лице на GARELLI е избран техният съотборник ALBERTO GILARDINO. По време на събитието играчите имаха възможността да се запознаят и тестват различните модели на GARELLI. През месец юли ще излезе и новият модел – IL MOSQUITO.

Мотопедите с марката GARELLI говорят сами за себе си. По време на последната рекламна кампания фирмата GARELLI е инвестирала над 3 000 000 евро само в Италия, представяйки бранда в различни електронни и печатни медии.

През тази годона GARELLI реши да заложи и на българския  пазар, сключвайки договор за ексклузивни дилърски права с фирма МОТОИТАЛИЯ, чийто управител е Иван Кристоф.

Италианската марка GARELLI се представя за първи път на българския пазар по време на Международния Автомобилен салон София - 2007.

прочитания: 13541

Glenn-Hughes-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info