Wolf Path
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Десетки колоездачи се включиха в оспорвано състезание в Южния парк
 
21 Юли, 2015
Десетки колоездачи се включиха в оспорвано състезание в Южния паркДори рекордните жеги не уплашиха спортистите, които прекараха неделния ден на колело в парка в надпревара с високите температури и голямата конкуренция.

Състезанието София ХСО 2015 се проведе тази неделя в Южния парк и предизвика десетки професионалисти, любители и деца колоездачи. Събитието беше част от календара на Столична община и една от инициативите на “София 2018 – Европейска столица на спорта”.

Официалният старт на събитието беше даден в 12:00 часа с демонстрационна обиколка в подкрепа на кампанията “Живот с Паркинсон” (www.parkinson.bg) в която се включиха популярни личности, съпричастни граждани и пациенти със заболяването. Целта на кампанията е да помогне на болните от Паркинсон и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването и да водят нормален и пълноценен начин на живот.

          Веднага след това събитието продължи с детско състезание, в което се включиха над 30 малчугани, като най-малкият участник беше на едва 4-годишна възраст. Децата се забавляваха много, а организаторите от Консепт Криейтив бяха подготвили много изненади и подаръци за всички присъстващи. Класирането в детската категория беше оглавено от Боян Боев, следван от Виктор Енев и Илия Белчев.  

Събитието бешe сред инициативите на София 2018 – Европейска столица на спортаОстаналите състезатели бяха разделени в общо 5 отделни категории – младежи, юноши, жени, мъже “хоби” и мъже “про”. В зависимост от категорията, в която бяха записани състезателите трябваше да направят по определен брой обиколки по избрания за надпреварата маршрут. Трасето за състезанието беше с дължина от 5500 метра и беше доста интересно. Организаторите се бяха постарали да разнообразят максимално маршрута, като се минаваше през много “тайни” пътеки и алеи на парка.

Участниците в отделните категории показаха завидни умения и издържливост, защото освен с конкуренцията и техничното трасе трябваше да се справят и с рекордните жеги и силното слънце.

При младежите победител стана Евгени Войнов, следван от Мартин Джонкин и Махмут Осана.

Следващата възрастова група беше оглавена от Симон Дойчинов, следван от Георги Костов. За съжаление, третото стъпало на стълбицата остана празно, защото двама от участниците не успяха да завършат необходимия брой обиколки, а други двама бяха дисквалифицирани, тъй като бяха пропуснали две от контролите по трасето.

При дамите конкуренцията беше голяма, но с постоянна преднина и на трите задължителни обиколки на първото стъпало на почетната стълбица заслужено се качи Кети Георгиева. На второ място след нея се класира Мария Боянова от отбора на Рам Байкс, а трета въпреки спукана гума във втората обиколка се нареди Мария Василева.

При мъжете категория “хоби”, където надпреварата беше най-оспорвана състезателите трябваше да направят по четири обиколки на трасето или общо над 22 км. Първи успя да се класира Добрин Добрев, следван от Александър Кръстев и Людмил Иванов от отбора на Riders United.  

В елитната категория, където всеки трябваше да направи по цели 5 обиколки, първи с общо време 1:13.14 успя да се класира Антон Настев от отбора на Рам Байкс. Втори след него се класира представител на отбора “Зелен път” – Жеко Стойчев с време 1:13:47, а само с четири секунди разлика след него на почетната стълбица са качи Валентин Борисов.  

Това беше първото издание на събитието София ХСО, а организаторите имат за цел да го превърнат в ежегодна традиция.

прочитания: 4355

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info