" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
 [tally] 20%
Ерейзърхед
 [tally] 40%
Диво сърце
 [tally] 0%
Синьо кадифе
 [tally] 20%
Дюн
 [tally] 0%
Вътрешна империя
 [tally] 0%
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
 [tally] 0%
Изгубената магистрала
 [tally] 0%
Човекът слон
 [tally] 20%

ВРЕМЕТО
Colibrikantora_new
Анорексията се среща най-често при подрастващите момичета
 
28 Фев, 2006
Анорексията се среща най-често при подрастващите момичетаАнорексията е заболяване, признаци за което са загуба на теглото, невероятен страх от качване на теглото, изкривена представа за външния вид и сериозни хормонални нарушения.

Във всички страни агенциите за манекенки са обсадени от млади и кльощави кандидатки. Топмоделите като образец на подражание се превръщат в заплаха за здравето на съвременните девойки.

Една от най-известните жертви на анорексията е певицата Карен Карпентър, починала през 1983 г. Натрапчивата й идея да отслабне е толкова голяма, че тя се тъпче с разхлабителни, за да стимулира дехидратирането на организма си.

Развилата анорексия девойка по свой особен начин се противопоставя на родителите си. За нея обичайното за юношеството оспорване на всичко не е достатъчно и тя директно заплашва родителите си, че ще умре, ако нищо не се промени. Анорексичката вече не може да понася отношенията, които поддържа с близките си.

Топмоделите като образец на подражание се превръщат в заплаха за здравето на съвременните девойкиАнорексията е заболяване, което се характеризириа със загуба на теглото, невероятен страх от напълняване, изкривена представа за външния вид и сериозни хормонални нарушения.

Други признаци за развитието на болестта са: загубата на апетита, прекъсването на менструацията, понякога предизвикано повръщане след ядене, притеснение от състава на храната и начина, по който тя е приготвена. Болните момичета обикновено яростно отричат да приемат факта, че телата им са извънредно отслабнали!

Анорексията се среща преди всичко при подрастващите момичета. От 18 заболели от анорексия, само един е момче.

За болните от анорексия са характерни враждебност, прикритост и повишено безпокойствие. Лабораторните анализи показват, че продължителното гладуване може дори да е пагубно за младия организъм, който не получава необходимите вещества за развитието си. Въпреки реалната опасност болните от анорексия момичета отказват да променят поведението си и упорито се противопоставят на лечението.

прочитания: 9732

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info