At The Gates 01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
Megadeth
Rammstein
Anthrax
W.A.S.P.
Manowar
Blind Guardian
Accept
Slipknot
Godsmack
Machine Head
Exodus

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Лечебната кал стимулира човешкия организъм
 
04 Яну, 2010
Лечебната кал стимулира човешкия организъмЛюбопитен е фактът, че не само хората прибягват до лечебното действие на калта. Глиганите например посещават “горски къпални”, пълни с кал. Калолечението изисква специализирани методи.

Лечението с кални бани е сложен и многостранен процес. Казват, че калните бани подмладяват не само тялото, а и душата! Лечебният ефект от калните бани е резултат от комплексното действие на химичните, биологичните, електродинамичните и механични фактори на лечебната кал. Обменните процеси в човешкия организъм се подобряват, тъканните клетки се възстановяват по-бързо и кожата става по-еластична.

Благодарение на третирането с кал, нивото на холестерола и кръвната захар падат. Общоизвестен факт е, че лечебната кал стимулира половата система, както и ред други дейности на човешкия организъм. По този начин се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, женските полови органи, бъбреците, пикочните пътища и др.

Калолечението изисква специализирани методи и технология за добиване на калта. Прилагането й също изисква и специални апарати. Популярността на калните бани особено силно нараства през 90-те години на XX-ти век.

Любопитен е фактът, че не само хората прибягват до лечебното действие на калта. Глиганите например посещават “горски къпални” – места, заблатени или задържащи дъждовните води, които съдържат много кал. В тях дивите свине обичат да се въргалят и да лежат, спасявайки се по този начин от кърлежите и други кръвопиещи паразити. Те прибягват до калните бани и когато са ранени. Калта затваря раните и помага за тяхното по-бързо заздравяване.

прочитания: 5047

At The Gates 02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info