WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Лечебната кал стимулира човешкия организъм
 
04 Яну, 2010
Лечебната кал стимулира човешкия организъмЛюбопитен е фактът, че не само хората прибягват до лечебното действие на калта. Глиганите например посещават “горски къпални”, пълни с кал. Калолечението изисква специализирани методи.

Лечението с кални бани е сложен и многостранен процес. Казват, че калните бани подмладяват не само тялото, а и душата! Лечебният ефект от калните бани е резултат от комплексното действие на химичните, биологичните, електродинамичните и механични фактори на лечебната кал. Обменните процеси в човешкия организъм се подобряват, тъканните клетки се възстановяват по-бързо и кожата става по-еластична.

Благодарение на третирането с кал, нивото на холестерола и кръвната захар падат. Общоизвестен факт е, че лечебната кал стимулира половата система, както и ред други дейности на човешкия организъм. По този начин се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, женските полови органи, бъбреците, пикочните пътища и др.

Калолечението изисква специализирани методи и технология за добиване на калта. Прилагането й също изисква и специални апарати. Популярността на калните бани особено силно нараства през 90-те години на XX-ти век.

Любопитен е фактът, че не само хората прибягват до лечебното действие на калта. Глиганите например посещават “горски къпални” – места, заблатени или задържащи дъждовните води, които съдържат много кал. В тях дивите свине обичат да се въргалят и да лежат, спасявайки се по този начин от кърлежите и други кръвопиещи паразити. Те прибягват до калните бани и когато са ранени. Калта затваря раните и помага за тяхното по-бързо заздравяване.

прочитания: 5447


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info