" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
 [tally] 17%
Ерейзърхед
 [tally] 33%
Диво сърце
 [tally] 0%
Синьо кадифе
 [tally] 17%
Дюн
 [tally] 0%
Вътрешна империя
 [tally] 0%
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
 [tally] 0%
Изгубената магистрала
 [tally] 17%
Човекът слон
 [tally] 17%

ВРЕМЕТО
Colibrikantora_new
Дългият сън помага за стопяване на излишните килограми
 
19 Май, 2009
Дългият сън помага за стопяване на излишните килограмиХормонът грелин увеличава чувството на глад, забавя метаболизма и спомага за натрупване на мазнините, а хормонът лептин намалява апетита и регулира количеството мазнини в организма.

Френската здравна организация INSERM, която се занимава с изследвания в областта на биологията и медицината, оповести данни от свои проучвания, според които продължителният сън спомага за свалянето на излишните килограми. Според публикуваните резултати от изследванията на организацията за затлъстяването спомагат не само фактори като неправилно и нередовно хранене, и ниска физическа активност, но и недостиг на сън.  

Връзката между спането и излишните килограми е открита след задълбочени проучвания в седем страни. Един от приложените примери показва, че в САЩ например през последните 50 години количеството на затлъстелите американци е нараснало правопропорционално на намаляването на часовете, които те прекарват в сън.

Основната причина за тази своеобразна симбиоза се крие в два хормона, които се активизират, докато организмът си почива по време на спане. Хормоните се наричат грелин и лептин – грелинът увеличава чувството на глад, забавя метаболизма и спомага за натрупването на мазнините, а лептинът намалява апетита и регулира количеството мазнини, които се задържат в организма. Изследователи от INSERM са установили, че когато човек в продължение на две денонощия спи едва 4 часа, то количеството грелин в организма му се увеличава с 28 процента, за сметка на лептина, който се понижава с 18 процента.

Допълнителни резултати показват, че при деца, които страдат от недостиг на сън, рискът от затлъстяване нараства с 92 процента, в сравнение с тези, които спят нормално през денонощието.

прочитания: 4977

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info