We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Обезболяващите водят до зависимост заради чувството на еуфория
 
31 Май, 2008
Обезболяващите водят до зависимост заради чувството на еуфорияМорфинът често се използва при пациенти след тежка операция за убиване на силните болки. Кодеинът се справя с по-умерени болки, поради което е по-често предписвано лекарствено средство.

Ако обезболяващите лекарствени таблетки се вземат точно по начина, по който са предписани, те са напълно безопасни и рядко могат да доведат до зависимост. Въпреки този простичък факт обаче, пристрастяването към обезболяващите се увеличава прогресивно с всяка изминала година, независимо че те се приемат по лекарско предписание. Лекарствата, които могат да бъдат определени с най-голям потенциал за предизвикване на зависимост, са морфин и кодеин.

Почти 9 % от хората в света, които приемат обезболяващи, го правят нелегалноМедицински статистики разкриват потресващи факти: годишно броят на хората, които приемат обезболяващи средства нараства с десетки, дори стотици хиляди. Почти 9 % от хората в света, които приемат обезболяващи, го правят нелегално.

Морфинът често се използва при възстановяване на пациент след тежка операция за “убиване” на силните болки. Кодеинът е по-често предписвано средство поради факта, че е предназначен да се справя с по-умерени болки. Обезболяващите средства дайстват като се свързват с протеините в мозъка, гръбнака и храносмилателния тракт.

Хората се пристрастяват към обезболяващите средства поради една основна причина – когато се приемат и неутрализират болката, обезболяващите предизвикват чувство на еуфория. Това кара човек да изпитва желанието да взема обезболяващите отново и отново, за да си върне познатия приятен ефект от действието им.

Ако обезболяващите бъдат спрени, организмът внезапно започва да се чувства страшно изтощен и чувства липса на енергияПристрастяването започва тогава, когато човек започне да приема обезболяващите за по-продължителен период, отколкото всъщност те са му необходими. Факт е, че болката вече я няма, но въпреки това “пациентът” продължава да приема лекарството. Когато обезболяващите се приемат дълго време възниква следният проблем – организмът се нуждае от все по-големи и по-големи дози от лекарството, за да се постигне търсеният ефект на еуфорична възбуда!

Ако обезболяващите бъдат спрени, организмът внезапно започва да се чувства страшно изтощен и чувства липса на енергия. Когато обезболяващите вече не се примат, започват да възникват сериозни здравословни проблеми – болки в мускулите и костите, безсъние, повръщане, затруднено движение на крайниците.

прочитания: 8163

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info