We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Атлетичната фигура не зависи само от развитието на мускулите
 
17 Фев, 2008
Атлетичната фигура не зависи само от развитието на мускулитеПовечето хора ходят на фитнес с основната цел да повишат мускулната си маса и да изглеждат здрави. Но освен външно, физическите упражнения променят човек и вътрешно.

Физическите упражнения са ключът към поддържането на добрата форма. Погрешно е обаче схващането, че извайването на стегната атлетична фигура зависи само от развитието на мускулите. Тук се включва и работата на редица други компоненти – бели дробове,  кардиоваскуларна система и скелетна система.

Фитнес заниманията трябва да бъдат прилагани в няколко различни посоки, като целта е постигане на съвършена за килограмите и ръста на човек фигура. Тежкото физическо натоварване, например, стимулира по-активната работа на сърцето при изпълнение на определен набор от упражнения. От своя страна, това довежда до повишаване на кръвното налягане, спомагащо за циркулирането на кислорода в тъканите на цялото тяло. По този начин се елиминират клетъчните натрупвания и се изгарят излишните мазнини в организма.

Аеробиката увеличава производителността на белите дробове, като освен това се концентрира върху изграждането на мускулна маса и общото тонизиране на организмаОсвен физическото натоварване, изключително важен момент при изпълнение на упражнения е дълбокото и равномерно дишане. То е свързвано с вкарването на допълнителен кислород в тялото – количество, което кара сърцето да изпомпва кръв по-силно. А при самото издишване от тялото се освобождава въглероден монооксид, който не е необходим и се получил при биохимичните реакции, протичащи в организма.  

Редовните упражнения, съобразени с възрастта на човек, предотвратяват затлъстяването. Освен това те увеличават и количеството на липопротеини в организма. Липопротеините балансират нивото на кръвната захар и преобразуват натрупаните мазнини. 

Повечето хора ходят на фитнес с основната цел да повишат мускулната си маса и да изглеждат здрави. Но освен външно, физическите упражнения променят човек и вътрешно – той се чувства по-уверен в себе си, по-силен и  уравновесен.

Всеки може да предпочете такъв вид упражнения, които му допадат най-много, а изборът е наистина голям. Съчетанието между тях е най-добрият начин за постигане на пълна физическа и душевна хармония. Упражненията по йога, например, повишават, баланса, гъвкавостта на тялото и мускулния контрол. Аеробиката увеличава производителността на белите дробове, като освен това се концентрира върху изграждането на мускулна маса и общото тонизиране на организма. 

Не е нужно фитнес програмата, която изпълнявате, да продължава часове или да се отбивате в салона, за да изпълните дневния си набор от упражнения. 30 минути на ден, 5 дни в седмицата, са напълно достатъчни за всеки да се почувства по-здрав, силен и преизпълнен с енергия. Просто спазвайте старата максима: “Здрав дух в здраво тяло!” и сами ще се уверите, че упражненията не са празна загуба на време, а ще ви помогнат да се почувствате наистина добре.

прочитания: 5430

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info