We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Цветовете влияят на нашите мисли и поведение
 
04 Дек, 2009
Цветовете влияят на нашите мисли и поведениеВ Индия лечението с цветове се практикува от древни времена. Изкуствени източници на светлина тогава е нямало. Затова се използвали слънчевите лъчи, като на пътя им към човешкото тяло се поставяли цветни стъкла.

Цветът влияе на нашите мисли, поведение в обществото, здравето и взаимоотношенията между хората. Езикът на цвета, когато стане разбираем за човека, може да обясни много и да реши редица проблеми. С помощта на тези знания човек става по-мъдър, укрепва здравето си и се освобождава от неразположенията си.

В древна Индия лечението с цветове се е практикувало от незапомнени времена. Изкуствени източници на светлина в общоприетия смисъл, разбира се, тогава е нямало. Затова се използвали слънчевите лъчи, като на пътя им към човешкото тяло се поставяли цветни стъкла или оцветени тъкани.

В Европа научното изследване на лечебния ефект на цветовото въздействие започнало едва в средата на ХІХ-ти век и е свързано с имената на френските медици Пото, Жуар, Поег и Плезантон. Техните изследвания привлекли вниманието на европейските лекари с най-различни специалности. И днес интересът към цветотерапията не стихва, като изследванията в тази насока продължават.

прочитания: 5572

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info