We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Медицинските специалисти страдат от синдром на “емоционално изгаряне”
 
09 Яну, 2008
Медицинските специалисти страдат от синдром на “емоционално изгаряне”Лекарите живеят много по-малко и боледуват много по-често от хората във всички останали професии. Те са изложени на стрес и непрекъснато понасят болките и страданията на пациентите си.

Хроничният стрес и необходимостта непрекъснато да понасят болките и страданията на останалите хора, превръщат професията на лекарите в особено опасна за тяхното здраве. Напрегнатият ритъм на работа и голямата отговорност, която носят върху себе си, нанасят сериозни вреди на психическото и физическото здраве на лекарите.

Статистиката сочи, че един значителен процент от медицинските специалисти страдат от синдрома на т. нар. “емоционално изгаряне”. Терминът е въведен през 70-те години на миналия век. Той се отнася за хора, работещи в специфични сфери на обществеиня живот – лекари, учители, адвокати.

Лекарите живеят много по-малко и боледуват много по-често от представителите на останалите професии. Стряскащ е фактът, че средната продължителност на живота на кардиолога или анестезиолога е... 42 години, плюс минус 7 години!

прочитания: 4761

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info