" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Един на всеки десет души страда от високо кръвно
 
13 Окт, 2009
Един на всеки десет души страда от високо кръвноС напредване на възрастта рисковете нарастват. Високото кръвно може да повреди артериите и да ограничи снабдяването на тялото с кръв и да причини сериозни проблеми на органите.

Статистиката показва, че един от всеки десет души е с високо кръвно. Няма значение дали той е мъж или жена, с напредването на възрастта рисковете за него или нея нарастват непрекъснато. Общоизвестен факт е, че докато сърцето помпа кръв, налягането в артериите може да бъде измерено. Когато това налягане е твърде високо, ние го наричаме високо кръвно или, както е медицинското му название, хипертония.

Високото кръвно може да повреди артериите и да ограничи снабдяването на тялото с кръв, като в крайна сметка причини сериозни проблеми на органите. Това се отнася най-вече за работата на сърцето. Ако не се лекуват навреме, страдащите от хипертония могат да получат сериозни увреждания на организма.

Кръвното налягане се измерва с уред със сложно име - сфигмоманометърРискът от смърт при хората, които имат високо кръвно – най-вече от инфаркт или инсулт – е двойно по-висок, отколкото при хората с нормално кръвно налягане. Високото кръвно води за ръка със себе си и сериозни проблеми за човека с бъбреците и зрението.

Кръвното налягане се измерва с уред със сложното име “сфигмоманометър” и се отчита с две числа (нормално те са 120/80). Цифрата 120 например показва налягането, което сърцето оказва върху артериите при всеки свой удар, докато изтласква кръв.

Второто число е за диастоличното налягане или налягането, което се получава в миговете между две изтласквания, докато сърцето е в покой.

прочитания: 6596

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info