We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Инициативата “Нашето утре” за бъдеще без гръбначни изкривявания
 
01 Юни, 2007
Инициативата “Нашето утре” за бъдеще без гръбначни изкривяванияРадио N-JOY застава зад инициатива “Нашето утре”. Като основни причини за липса на движение на младото поколение в съвременния технически свят се посочват: видеоигрите, компютрите, Интернет.

От 1 до 20 юни 2007, радио N-JOY и медицински център “ФИЗИО-МЕД” канят всички деца на безплатен медицински преглед за профилактика на гръбначни изкривявания и плоскостъпие.

При проведено национално проучване във връзка с нарастващия бум на болестта остеопороза, НСИ и МЗ изнасят тревожни резултати за последствията от хиподинамията (обездвижването) при децата и подрастващото поколение у нас. Данните сочат, че 50,93 % от учениците са податливи и уязвими на хиподинамия. Момичетата са два пъти по-застрашени, и то още от детството и юношеството – 64,84 % срещу 35,16 % за момчетата. Като основни причини за обездвижването на младото поколение в съвременния технически свят се посочват: видеоигрите, компютрите, Интернет и GSM–общуването.

За съжаление тези нови технологии изместиха традиционния начин на “жива” комуникация, а именно – разтоварване на организма на спортната площадка или сред природата, както и неефективните часове по физическо възпитание в училищата. При обездвижените ученици се регистрират данни за смущаване и забавяне процесите на растеж, съзряване и развитие на опорно-двигателния апарат и често срещани са случаите на гръбначни изкривявания (кифози и сколиози) – от 27,27 % до 40 %/.

По повод първия рожден ден на радио N-JOY, заедно с медицински център “ФИЗИО-МЕД”  се предоставя възможността, чрез кампанията: “Да дадем по-здраво бъдеще на децата си!”, децата ни да получат безплатен медицински преглед и подаръци от зърнени закуски “Нестле” и от телекомуникационната компнаия “Мтел”. Предварителни записвания на телефон: 869 37 36.

прочитания: 6456

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info