We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Доброто здраве се постига чрез укрепване на имунната система
 
07 Авг, 2009
Доброто здраве се постига чрез укрепване на имунната системаПървата защитна бариера, която пречи на нахлуването на вируси, се намира там, където тялото е в контакт с околната среда – кожата и лигавицата. Това е локалната защита на организма.

Имунната система представлява сложна система от защитни механизми, които се включват веднага щом организмът е нападнат от вредни агенти – вируси, бактерии, гъбички, паразити. Имунната система работи за тяхното унищожаване.

Първата защитна бариера, която пречи на нахлуването на болестотворните  микроорганизми се намира там, където тялото е в контакт с околната среда – кожата и лигавицата. Това е локалната защита на организма.

Имунната система представлява сложна система от защитни механизмиКожата и стомашната лигавица произвеждат киселина, която неутрализира “вредителят”. Същата функция изпълняват слюнката на устата и слузта от лигавицата на дихателната система, които освен че унищожават вирусите и бактериите, служат и за тяхното изхвърляне от организма.

В много от случаите вредните микроорганизми изобщо не могат да проникнат в кръвообращението и човек не се разболява. Ако обаче локалната защита не е на ниво, болестотворните микроорганизми са прекалено агресивни. Тогава тази бариера се преодолява и се включват следващите механизми на имунната защита. При нахлуването на микроорганизмите в кръвообращението към тях се насочват клетки от имунната система, наречени макрофаги, които поглъщат “агресорите”.

Вирусите, бактериите и гъбичките имат на повърхността си маркери, наречени антигени. Те остават на повърхността на макрофагите.

С развитието на медицината все повече специалисти смятат, че пътят към доброто здраве минава не през антибиотиците и другите лекарства, а през средствата за укрепване на имунната система.
 
прочитания: 6573

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info