At The Gates 01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Стивън Спилбърг?

Джурасик парк
Джурасик парк 2: Изгубеният свят
Извънземното
Изкуствен интелект
Специален доклад
Война на световете
Списъкът на Шиндлер
Челюсти
Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и Храмът на обречените
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Седемте плитки на Самсон криели необикновената му сила
 
23 Авг, 2010
Седемте плитки на Самсон криели необикновената му силаСъдбата на Самсон била да освободи Израел, заради което той трябвало да плати с живота си. Той не се боял от смъртта, защото знаел, че тя е ключът за постигането на една по-висша цел.

Според легендата Самсон бил трагична фигура, чиято съдба била известна още преди да се роди. Той притежавал невероятна сила, с която никой друг човек не бил надарен. Любимата на Самсон се казвала Далила и именно тя станала причина за гибелта му. Съдбата на Самсон била да освободи Израел от филистимците, заради което той трябвало да плати с живота си. Самсон не се боял от смъртта, защото знаел, че тя е ключът за постигането на една по-висша цел.

Заедно с героя били затрупани толкова филистимци, колкото приживе не бил убил.Самсон притежавал необикновена сила, която вдъхвала страх у враговете му. След като не успели да го победят в сражение, филистимците подкупили любимата му Далила и пожелали от нея да узнае тайната на силата на Самсон. Когато разбрала, че неговите дълги коси, сплетени в седем плитки, му давали мощ, Далила приспала на коленете си своя любим и повикала човек, който го остригал.

Загубил силата си, Самсон попаднал в ръцете на филистимците. Героят бил впрегнат в хомот като послушен вол и заставен да работи във филистимска мелница. Очите му били извадени за присмех на врага. Дори собственият му народ се обърнал срещу Самсон.

По време на голям празник хората поискали да видят Самсон, за да се позабавляват с него. Филистимците го отвели в храм, където се събрал много народ. Докато бил затворник дълги години обаче, косите на Самсон вече били пораснали.

Чувствайки се отново силен, Самсон помолил Бог да си спомни за него. След това съборил колоните, поддържащи храма на филистимците. Самият герой загинал, но заедно с него били затрупани толкова филистимци, колкото приживе не бил убил.

прочитания: 10000

At The Gates 02 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info