We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
В търсене на митичния град Троя (част първа)
 
03 Май, 2008
В търсене на митичния град Троя (част първа)Учени и археолози са движени от едно и също желание при търсенето на Троя – те искат да откриват находки и доказват факти, а не да съставят просто хипотези! Митът за Троя се превръща в реалност.

           Обсадата и превземането на град Троя остава един от най-вълнуващите митове, запазени от Древния свят, който в продължение на векове вдъхновява хората да търсят останки от разрушения град. През 1871 г. немският предприемач и археолог Хенрих Шлиман открива съкровището на цар Приам. Оказва се, че около това съкровище съществуват няколко истински загадки...

           Тялото на Хектор, загинал пред стените на ТрояУчени и археолози са движени от едно и също желание при търсенето на Троя – те искат да откриват находки и доказват факти, а не да съставят просто хипотези! Митът за Троя, градът, обсаден по време на Троянската война, се превръща в историческа реалност именно след откритията на Шлиман. Точното местоположение и самото съществуване на града се потвърждават с убедителни факти в края на XIX-ти век.

            Немският археолог Хенрих Шлиман още от детството си започва да мечтае един ден да се разходи сред останките на древния град Троя. Ето защо той решава да вложи голяма част от средствата си във финансиране на експедиции за откриване на митичния град. 
            
           От надежни исторически източници Шлиман знаел, че градът наистина съществува, а не е просто вълнуваща измислица, създадена да забавлява, подобно на история “преди лягане”. За съжаление, същите източници не давали никакви сведения за точното местоположение на Троя.

          Първите археологически разкрития находчивият германец прави в Турция, в район, разположен недалеч от хълмовете на град Хисарлик. Местните предания потвърждават правилността на неговия избор. С помощта на стотина местни работници през 1871 г. Хенрих Шлиман пристъпва към първите разкопки. В продължение на 20 години, чак до смъртта си през 1891 г., той продължава да търси митичния Троя, вълнувал го през целия му живот.

             
           В търсене на митичния град Троя (част втора) - четете тук
прочитания: 4253

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info