" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Colibrikantora_new
Цивилизацията на ацтеките била изключително кръвожадна (част първа)
 
11 Дек, 2008
Цивилизацията на ацтеките била изключително кръвожадна (част първа)Скорошни разкопки разкриха облика на върхушката управници в Теотиукан. Учените откриха погребения, които всъщност предоставят доказателство за жестоки масови жертвоприношения.

Цивилизацията на ацтеките съвсем не е била толкова демократична и миролюбива, колкото вярват някои историциНови открития в района на Теотиукан, най-големият градски комплекс в доколумбова Америка, доказват, че цивилизацията на ацтеките съвсем не е била толкова демократична и миролюбива, колкото вярват някои историци.

          Скорошни археологически разкопки разкриха облика на управляващата върхушка в Теотиукан. Учените откриха погребения, които свидетелстват за жестоки масови жертвоприношения.

           Групата изследователи предполага, че стотици години преди ацтеките, Теотиукан е бил обитаван от тайнствена индийска народност, изповядваща всеобщо равенство. Тя  обръщала специално внимание на развитието на културата и науката за разлика от другите племена в доиспанския свят.

За разлика от останалите руини, където всички пирамиди с изображения по стените се стремят по всякакъв начин да възхваляват военните победи и достойнствата на царете и правителствата, цветните фрески на Теотиукан разказват  за живота на обикновените хора. Този факт вълнува археолозите от десетилетия, защото за разлика от останалите древни общества в Америка Теотиукан не дава никакви сведения за своите управници.

Древен храм от времето на ацтекитеАрхеолозите Рубен Кабрера  и Сабуро Сугияма смятат, че се намират съвсем близо до разгадаването на тази тайна. През септември 2002 г. в района на пирамидата на Луната в комплекса Теотиукан бяха намерени три скелета, принадлежащи на местни аристократи. Възможно е и тялото на царя да се намира някъде наблизо.

По-рано през тази година подобно откритие бе направено във връзка с друга култура, тази на маите. Йероглифите, открити върху каменната стълба на древната пирамида на маите в Гватемала свидетелстват, че ацтеките участвали в кръвожадни войни. Стотиците намерени трупове в Теотиукан накарали археолозите да свалят подозренията си от испанците относно това, че значително се преувеличавала кръвожадността на индианците.

Следва продължение...

прочитания: 7373

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info