" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Colibrikantora_new
Хроники на организираната престъпност (част трета)
 
26 Авг, 2008
Хроники на организираната престъпност (част трета)Незаконен трафик, водещ началото си от Хонг Конг, е вкарването на чужденци през границата. Всяка година в САЩ по незаконен начин влизат повече от 100 000 китайци.

            Престъпните организации със седалище в Хонг Конг и Тайван също обхващат в своята мрежа целия свят. Известно е името им, но освен това не се знае почти нищо за начина, по който са организирани. Тяхната история води началото си от XVII – XVIII-ти век, когато китайски монаси обединили силите си против манджурите, завзели Китай.

            Въпреки че имат десетки хиляди членове, за триадите в Хонг Конг се твърди, че сформират временни синдикати с цел конкретно престъпление или серия от престъпления, като по този начин пречат на полицията да открие дирите им. Те печелят милиарди долари чрез търговия на хероин и са превърнали Хонг Конг в средище за фалшификация на кредитни карти.

            Ал Капоне, скандално известният гангстер от времето на Сухия режим в САЩ  Незаконен трафик, водещ началото си от Хонг Конг, е вкарването на чужденци през границата. Всяка година в САЩ по незаконен начин влизат 100 000 китайци. Типичният незаконно вкаран емигрант трябва да плати за своето пътуване към някоя “благоденстваща” държава най-малко 15 000 долара, като по-голямата част от тези пари той изплаща, след като достигне своята цел. По този начин за много емигранти пътуването в страната на техните мечти се превръща в кошмар от дълги часове на принудителен труд в мръсни цехове при ниско заплащане и, разбира се, в публични домове за жените.

            Ал Капоне, скандално известният гангстер от времето на Сухия режим в САЩ (1920-1933 г.) често казва, че той е просто бизнесмен в услуга на закона за търсенето и предлагането.

             Организираната престъпност пуска корени и процъфтява там, където хората се стремят да задоволят своите страсти, без оглед на средствата за постигане на това. Алчността за удоволствия, секс и пари осигурява почва за търговия с наркотици, проституция и хазарт.

             Босовете на престъпните синдикати често опитват да поддържат фасадата на благодетели. За жителите на бедните квартали в своя град Пабло Ескобар, прословутият бос на колумбийския  наркокартел е отчасти Робин Худ, отчасти Кръстникът. Той построява пързалки за ролкови кънки за децата, хубави къщи на бездомните и дава работа на безработните.

Към част първа

Към част втора
прочитания: 6669

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info