" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Хроники на организираната престъпност (част втора)
 
16 Авг, 2008
Хроники на организираната престъпност (част втора)В Колумбия два картела воюват помежду си, докато Пабло Ескобар, босът на картела Меделин, не бе застрелян през 1933 г. След това картелът Кали пое монопола над световната търговия с кокаин.

В САЩ мафията разделя град Ню Йорк между пет клона, печелейки милиарди долара от своята дейност. Мафиотските кланове държат здраво в ръцете си профсъюзи в областта на извозването на сметта, превоза с камиони, строителството, доставката и хранителните стоки, текстилната промишленост. С влиянието, което упражнявали над профсъюзите, те винаги можели да саботират даден проект.

Руските банди управляват също и проституцията в Източна ЕвропаНапример, един ден някой булдозер на строителната площадка няма да се помръдне, друг път спирачките на багер ще откажат или строителните инженери ще започнат да бавят хода на проекта. Тези и много други инциденти не престават да се случват, докато строителят не отстъпи пред исканията на гангстерите, независимо от това дали става дума за подкупи или договори за работа. Всъщност подкупите за бандата могат да осигурят на бизнесмените бързи доставки, спокоен трудов процес и възможност да се използва по-евтина работна ръка.

В Колумбия два наркокартела се съревновават помежду си, докато Пабло Ескобар, босът на картела Меделин, не бе застрелян през 1933 г. След това картелът Кали пое монопола над световната търговия с кокаин. През 1994 г. той натрупа печалба от 7 милиарда долара само в САЩ и така стана вероятно най-големият синдикат на организираната престъпност в света. Но арестуването на Хосе Сантакруз Лондоньо, ръководителят на картела Кали, през 1995 г. му нанесе силен удар.

След разкъсването на “Желязната завеса” руската мафия дебютира на международната сцена. В Брайтън Бийч, Ню Йорк, руската мафия бързо прави големи печалби чрез сложни машинации, свързани с незаконна продажба на бензин. В крайна сметка, собствениците на коли трябва да плащат повече за бензин, а правителството губи данъци. Руските банди управляват също и проституцията в Източна Европа.

На Изток положението не е по-различно. В Япония хората в шоубизнеса могат да очакват всякакви неприятности, ако не почитат местните представители на якудза и ако не им плащат данък. И тук от съдържателите на заведения и дори от минувачи биват изисквани суми за охрана. Освен това якудза са проникнали дълбоко в японската икономика, членовете й основават свои собствени фирми и изнудват крупни търговци за пари.


           Към част първа
прочитания: 7150

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info