" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Противоречивите теории за взрива в Тунгуската тайга (част пета)
 
06 Сеп, 2008
Противоречивите теории за взрива в Тунгуската тайга (част пета)Натрупаните данни водят до появата на интересни хипотези. Може би взривът в Тунгуската тайга не е бил резултат нито от метеорит, нито от комета, а от нещо друго. Според някои – от НЛО!

Голям интерес предизвикват новите по-подробни и по-точни анализи на характера на експлозията в Тунгуска. Още през 1929 г. ученият Кринов установява, че пораженията в района се разпределят неравномерно. По-късните проучвания доказват, че районът, обхванат от унищоженията, има форма на изкривена елипса.

Линиите, които ограничават района на взрива в изцяло унищожената гора, обрисуват някаква странна фигура. Взривът не се е разгърнал равномерно във всички посоки.

Руският учен Золотов потвърждава, че поразеният район има такава необичайна форма, защото избухналият материал е бил разположен в някакъв контейнер. Структурата на контейнера е станала причина неговото разкъсване да предизвика елипсовидно разсейване на заряда.

Пораженията в района се разпределят неравномерноНатрупаните данни, изследвания и експедиции предизвикват появата на изключително интересни хипотези. Може би взривът в Тунгуската тайга не е бил предизвикан нито от метеорит, нито от комета, а от нещо друго.

Според някои –  от НЛО!

Географията на унищоженията показва, че скоростта на експлодиралия обект е много по-малка, отколкото скоростта на което и да било космическо тяло. Тунгуският обект е могъл да има скорост не по-голяма от 700 м. / сек., а кометите се движат със скорост 15-20 км. / сек. Друг извънредно важен въпрос е и по каква траектория се е движел обектът.

Въз основа на показанията на свидетели и сеизмични записи първите експедиции достигат до извода, че тялото е летяло от югозапад на североизток. По-късно учените приемат, че обектът е летял от югоизток на северозапад. А Золотов е абсолютно убеден, че детонацията е дошла от югозапад. И така, югозапад или югоизток!

Това е най-голямата сензация – и едното, и другото е вярно!

Като сравняват показанията на свидетелите, събрани още от Кулин, учените достигат до извода, че докато се е намирал над Сибир, тайнственият обект в един момент е изменил посоката на полета си от изток на запад. Професор Феликс Зигел пише: “Преди експлозията тунгуският обект е описал дъга с дължина около 600 км. или с други думи е извършил някаква маневра”.

Тогава?!

Подобна маневра не би могъл да извърши никой естествен обект. И така, трябва ли да се учудваме, че учените, достигнали до подобни заключения смятат, че извода е един. Тялото, експлодирало над Сибир, е било изкуствен обект. Космически кораб?!


Към част първа

Към част втора

Към част трета

Към част четвърта
прочитания: 6092

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info