Glenn-Hughes-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
Противоречивите теории за взрива в Тунгуската тайга (част трета)
 
13 Авг, 2008
Противоречивите теории за взрива в Тунгуската тайга (част трета)Местните жители приписали взрива на гнева на злите духове. Дърветата били овъглени, без игли и изглеждали като телеграфни стълбове, но все пак продължавали да стоят изправени.

По време на своите пътувания, Кулик установил, че районът на унищоженията бил изключително голям. Той се натъкнал на огромни пространства повалени гори. Взривната вълна успяла да изтръгне от корен цели брези и борове.

Близо до центъра на взрива унищоженията били предизвикани не само от взривната вълна: тук дърветата били овъглени или обгорени. Следите показвали, че е невъзможно това да е бил обикновен горски пожар. По всяка вероятност дърветата са се подпалили в резултат на силна топлина, дошла отгоре. На разстояние стотици квадратни километра всичко живо било унищожено.

Местните жители приписали взрива на гнева на злите духове и не искали да придружават изследователите в техните експедиции.

Какво е предизвикало колосалният взрив?Там, където Кулик се надявал да открие някакви останки от метеорит, нямало нищо. В самия център на взрива обаче, където унищоженията би трябвало да бъдат най-големи, Кулик попаднал на неповалена от взрива гора. Дърветата били овъглени, без игли и изглеждали като телеграфни стълбове, но все пак стоели изправени. 

Следи от метеорит Кулик не намерил нито в тази, нито в по-късните си експедиции. Какво тогава било предизвикало колосалният взрив?

През 1938 и 1939 г. Кулик посетил Тунгуска още два пъти. Експедициите не довели до събирането на нови данни. В пътуванията им неговият спътник и приятел Кринов обмислил идея, която по-късно родила нова хипотеза за случилото се в Тунгуска.

В дневника си Кринов написал: “Съществува само една-единствена възможност да се обяснят всички несъответствия, в които се препъват опитите ни за възстановяване картината на експлозията в Тунгуска. Обектът, наблюдаван от толкова свидетели, не е избухнал на Земята, а над нея.”

Втората световна война прекъснала по-нататъшните изследвания.

Следва продължение...


           Към част първа
           
           Към част втора
прочитания: 6054

Glenn-Hughes-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info