Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
Противоречивите теории за взрива в Тунгуската тайга (част втора)
 
01 Авг, 2008
Противоречивите теории за взрива в Тунгуската тайга (част втора)Материали на журналисти разказват, че “в утрото на 1908 г. жителите в района на Тунгуска видели голям светещ обект с толкова силен блясък, че не можел да се наблюдава с просто око”.

До 1921 г. около взрива над Тунгуската тайга се мълчи. Едва след това започват изследвания в района на река Тунгуска, като те преследват чисто практически цели. Съветските власти предполагат, че взривът в тайгата е причинен от падането на метеорит. Това ги кара да се замислят над възможността да използват суровината, “изпратена им от небето”. Научен факт е, че големите единични метеорити съдържат огромно количество желязо.

Човекът, оглавил първата експедиция, която трябва да открие евентуалният метеорит, е ученият Леонид Кулик. Той проучва всички достъпни информации и сведения, отнасящи се за взрива. В редица вестници са публикувани показания на очевидци на събитието.

Жителите в района на Тунгуска видели голям светещ обект с толкова силен блясък, че не можел да се наблюдава с просто окоЖурналистически материали разказват, че “в утрото на 1908 г. жителите в района на Тунгуска видели голям светещ обект с толкова силен блясък, че не можел да се наблюдава с просто око. В продължение на десетина минути той падал бавно и имал формата на светеща тръба”.

Отделни свидетели описват силни детонации, които предшествали появата на огъня, обхванал тайгата. След като се запознава с достъпните публикации, както и с някои научни материали, Кулик се отправя към Сибир, като изследва района на експлозията. Тази негова експедиция не успява да установи точното място на детонацията, но Кулик открива нещо изключително важно – въпреки изминалите 13 години, все още са останали много живи свидетели на събитието.

Кулик предприема следваща експедиция през 1927 г. Този път той е значително по-добре подготвен, притежава необходимите средства за придвижване в труднопроходимата тайга и подходящо оборудване. На 13 април 1927 г. Кулик вижда със собствените си очи това, което от 19 години все още не е проверено от никой. Сведенията на Кулик са изключителни. Той е първият, описал подробно следите от случилото се в Тунгуска.

Следва продължение…

            Към част първа
прочитания: 6241

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info