Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
В търсене на митичния град Троя (част трета)
 
25 Май, 2008
В търсене на митичния град Троя (част трета)Парис – най-красивият от смъртните мъже, бил накаран да си избере за жена най-прекрасната от трите богини – Хера, Атина Палада и Афродита. Изборът на Парис паднал върху хубавата Елена.

Героичната схватка на гърци и троянци започва, след като Парис – най-красивият от смъртните мъже, бил накаран да си избере за жена най-прекрасната от трите богини – Хера, Атина Палада и Афродита. Парис избрал за своя жена Афродита, която му обещала и любовта на всяка друга смъртна жена, която той пожелаел. Изборът на Парис паднал върху хубавата Елена, съпруга на царя на Спарта Менелай. С помощта на своята закрилница Афродита, Парис успял да спечели Елена и избягал с нея в Троя.

Героите от митологията на гърците извършили велики подвизиЦал Менелай се заклел да отмъсти на Парис за стореното и могъщият му флот се отправил на завоевателен поход към Троя. Той бил защитен от всички страни с непристъпни стени и обсадата му продължила повече от 10 години, но градът така и не паднал. Завоевателите разбрали, че не могат да преодолеят защитата на Троя със сила и решили да прибегнат до хитрост.

Гърците построили огромен дървен кон, в който се скрил отряд войни. След това те оставили коня пред вратите на Троя като дар, който троянците се изхитрили да пренесат в града. Междувременно гърците демонстративно се качили на корабите си и отплавали.

Същата нощ гръцките войни излезли от коня и отворили вратите на непристъпния Троя за армията си, която се била върнала под стените на града, използвайки прикритието на нощта. Последвало кърваво клане, в което загинали почти всички троянци, в това число и Парис. Хубавата Елена, заради чиято красота в поход се отправил флот от 1000 кораба, отново се върнала при цар Муенелай, бързо забравяйки мъката по любимия.

Троя бил изгорен до основи и се превърнал във фундамент за по-късни постройки. През вековете те също посрещнали своята съдба. Единствен изследователят Шлиман не се отказал да търси Троя!

прочитания: 7582

Corey Taylor_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info