Faun_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
В Нубия придворните на починал владетел се погребвали живи
 
24 Мар, 2008
В Нубия придворните на починал владетел се погребвали живиДревните царе на Нубия били погребвани в огромни могили, всяка от тях изградена от глинени тухли и разделена на две от коридор в посока изток-запад. Смята се, че слугите също били погребвани, но живи!

На 1500 километра южно от Египет се намира най-голямата страна в Африка – Судан. Преди 2500 години това били земите на Нубия – древно африканско царство. Подобно на древните египтяни и съвременните суданци, нубийците живели по бреговете на Нил. Почти 1000 години след построяването на последната пирамида от египтяните, южните им съседи продължавали да им подражават. Както египетските пирамиди, нубийските също представлявали гробници на царе и царици.

Векове преди да прибягнат до строителството на пирамиди, нубийците изпращали владетелите към задгробния живот по друг начин. Древните царе на Нубия били погребвани в огромни могили, всяка от тях изградена от глинени тухли и разделена на две от коридор в посока изток-запад.

В могилите, освен останките на владетели, археолози откриват още 322 скелета. Смята се, че слугите също били погребвани, за да придружат своя цар в отвъдното. Всички придворни били заравяни живи. На територията на Древна Нубия са открити 30 000 подобни гроба.


прочитания: 5756

SMF-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info