SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
Трагедията на остров Кракатау отнема десетки хиляди живота
 
20 Ное, 2007
Трагедията на остров Кракатау отнема десетки хиляди животаОстров Кракатау бил разтърсен от оглушителен грохот. Над небето се извисил огромен облак от черна пепел, който се разтегнал на протежение 27 км. Ревът на гневния вулкан се чувал на 4800 км.

Остров Кракатау загива в резултат на едно от най-мощните в човешката история изригвания на вулкани. Издигналата се след това гигантска вълна предизвиква ужасни разрушения и отнема десетки хиляди живота.

След изригването от 1883 г. от остров Кракатау оставят само малки острови. През 1952 г. вулканът отново оживява и от застиналата лава се появява остров, наречен Анак-Крака-Тау – “синът на Кракатау”. След повторно изригване в средата на 80-те години островът се извисява на 188 м. над повърхността на морето, а дължината му достига 1 км.

Над небето се извисил огромен облак от черна пепел, който се разтегнал на протежение 27 кмИзригването на вулкана Кракатау станало на 27 август 1883 г. Отнет бил животът на 36 000 души, а ревът на изригващия  вулкан се чувал на 4800 км. Дълго на повърхността на океана плавали тела на загинали и отломки от постройки.

Кракатау, вукланичният остров, се простирал в Зондския пролив между Ява и Суматра (в днешна Индзонезия).  Малко от островните жители се вълнували от закриващата небето планина с височина 820 м.. Нямало признаци на вулканична активност и някоии дори считали, че вулканът е напълно изгаснал. На 20 май 1883 г. кратерът на планината изведнъж оживял и изхвърлил в небето горяща пепел. Това обаче продължило не повече от минута и никой не му обърнал особево внимание.

На 26 август 1883 г. остров Кракатау бил разтърсен от оглушителен грохот. Над небето се извисил огромен облак от черна пепел, който се разтегнал на протежение 27 км. Хората се спуснали да бягат към морето, но не всички. Един англичанин, който успял да се спаси, по-късно писал: “Нещастните аборигени помислиха, че настава края на света, струпаха се на купчина като някакви овце...”

Следва продължение ...

прочитания: 8239

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info