SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
Цивилизацията на амазонките може би никога не е съществувала
 
26 Окт, 2007
Цивилизацията на амазонките може би никога не е съществувалаСамо добре развитото земеделие може да изхрани голям брой хора. В басейна на Амазонка, всички опити за обработване на земята са завършили с неуспех. Следователно тук не е възможно да е живяла древна цивилизация.

    Амазонките от векове вълнуват мъжките фантазииСтотици години наред легендата за Елдорадо примамва авантюристи иизследователи в джунглите на Южна Америка. Отвъд Амазония са открити разрушените цитадели на инките в Мачу Пикчу, закътани високо в Андите. В Централна Америка са открити изчезналите градове на маите.

    В джунглите на Амазонка обаче няма нищо. Няма пирамиди, нито храмове, само непроходима растителност. Някои учени днес са на мнение, че дори легендата за Елдорадо е измислица, създадена от лъжци и фантазьори.

    Преди 40 години изследователката Бети Мегърс достига до извода, че цивилизацията на амазонките не е съществувала никога. Според нейната хипотеза земеделието се разглежда като основна дейност на всички велики цивилизации. Само добре развитото земеделие може да изхрани голям брой хора. В басейна на Амазонка, всички опити за обработване на земята са завършили с неуспех. Жълтата екваториална почва е неплодородна. Следователно тук не е възможно да е живяла древна цивилизация.

прочитания: 6551

Glenn-Hughes-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info