Geoff_Tate_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
Бойните изкуства на остров Окинава (част втора)
 
21 Окт, 2007
Бойните изкуства на остров Окинава (част втора)Самураите са опитни воини, които изкусно владеят всички тънкости на военната служба. Шансовете за победа при сблъсък с тях не са големи. Съществуват различни стилове Окинава-те.

На островите от архипелага Рюкю “кемпо” е наричано Окинава-те (на японски “те” означава “ръка”), т. е. “окинавска ръка”, или То-те – “вълшебна ръка”. В големите градове съществуват различни стилове от бойното изкуство Окинава-те. По-известни от тях са  Наха-те, Сюри-те и Томари-те.

Самураите са опитни воини, които изкусно владеят всички тънкости на военната службаОрдените, където се изучава “кемпо”, действат в дълбока нелегалност. Членовете им полагат кръвна клетва да пазят тайната с цената на живота си. Наказанието за онзи, които при изтезания или за пари издаде другарите си на японските власти, е жестоко, но необходимо. Членовете на ордена откарват провинилия се с лодка навътре в морето, нараняват го леко и го хвърлят във водата. Привлечени от кръвта, акулите свършват останалото.

Днес до нас не са достигнали имената на нито един учител или школа по “кемпо” от онези мрачни времена. Предполага се, че в схватките със самураите селяните прибягват често до помощта на китайските колонисти, донесли знанието за “кемпо” на острова. Нерядко най-изявените майстори на Окинава-те пътуват до Китай със специалната мисия да придобият още по-съвършени бойни умения.

Самураите са опитни воини, които изкусно владеят всички тънкости на военната служба. Шансовете за победа на окинавците при сблъсък с тях не са големи. Въпреки това десетилетия наред майсторите на “кемпо” успяват да противодействат на бойната мощ на армията от самурайски войни. Девизът на Окинава-те е: “С един удар – на място”.

В схватките със самураите селяните прибягват често до помощта на китайските колонистиТежките дългогодишни тренировки превръщат ръцете, краката и цялото тяло на последователите на “кемпо” в оръжие със страшна поразяваща сила. Тренировките продължават с часове и във всякакво време, на групи или поединично. За да развиват силата и здравината на захвата си, учениците теглят от кладенци тежки ведра, като въртят скрипеца, без да използват ръкохватката. Друго упражнение е вдигането на пълни с пясък съдове, като постепенно се увеличава теглото им. За да укрепват физиката си, окинавците държат каменни тежести в протегнатите си ръце, бягат в приклекнало положение, тичат със скокове нагоре по планински склонове.

Всеки мускул и всяка кост методично се подлага на големи натоварвания. Използват се главно стари китайски и корейски упражнения, като към тях се добавят и много нови елементи. За да заздрави пръстите си, ученикът трябва да нанесе няколко хиляди “пронизващи” удара върху ведро с фасул. Изпод ноктите му много бързо бликва кръв. Въпреки болката упражнението продължава дотогава, докато върховете на пръстите станат безчувствени и се втвърдят като рогово вещество. Същевременно ученикът увеличава и силата на удара, за да бъде пробита до дъно цялата маса от фасул. След това тренировката продължава, като ведрото се напълва със ситни камъчета, чакъл, а в крайна фаза и с оловни топчета.

          Към част трета
прочитания: 6383

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info