Megadeth
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
Историята на Великата китайска стена (част втора)
 
20 Сеп, 2007
Историята на Великата китайска стена (част втора)При построяване на Великата китайска стена били използвани най-съвременни строителни методи. Най-голяма трудност възниквала при пренасянето на материала до стената от планините.

Още от самото начало защитата на китайската граница изисквала не само изграждането на мощни укрепления. За да бъде отблъснато евентуално нападение над стената, около нея постоянно патрулирали гарнизони. С помощта на димни сигнали съобщение за приближаване на врагове се предавало от единия край на стената до другия за 24 часа.

При построяването на Великата китайска стена били използвани най-съвременни строителни методи Тази скорост все пак била поразителна за онези времена. Системата на патрулиране с гарнизони имала едно голямо предимство. Сменящите се един след друг императори устройвал фактът, че армията била разпокъсана и се намирала далеч от двореца в Пекин. Така войниците не можели да се вдигнат на бунт, а ако го направели, той бързо бил потушаван.

За разлика от предишните  военни укрепления, които в основата си представлявали ровове и земни насипи, допълнително подсилени с дървени съоръжения, при построяването на Великата китайска стена били използвани най-съвременни строителни методи. Най-голяма трудност възниквала при пренасянето на материала до стената.

За да бъде отблъснато евентуално нападение над стената, около нея постоянно патрулирали гарнизониНе във всеки район имало необходимите ресурси за изграждане на стената и понякога се налагало да се пренасят материали от много далеч. От планините работниците пренасяли огромни каменни блокове, от гористите местности се снабдявали с дъбови, борив и елови талпи, а от пустинята Гоби донасяли смес от пръст, пясък и глина.

След смъртта на Шихуанди императорите от династията Хан следяли за поддържането на Великата китайска стена в нужния ред и още повече я удължили. По-късното й преустрояване и укрепяване също изисквало не малко усилия и време. Последният и най-важен етап в строителството на стената бил предприет по време на управлението при императорите от династията Мин (1368-1644 г.).

          Към част  трета
прочитания: 6526

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info