We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви творба на Стивън Кинг?

Тъмната кула
То
Гробище за домашни любимци
Сиянието
Куджо
Мъртвата зона
Кери
Кристин
Зеленият път
Мъглата
Изкуплението Шоушенк
Играта на Джералд

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Потъналият остров Атлантида – земя на загадките!
 
15 Май, 2007
Потъналият остров Атлантида – земя на загадките!Има много факти, които доказват, че в древни времена Земята е изглеждала по различен начин. Според научните теории континентът Атлантида е бил разположен в Атлантическия океан.

Повече от 2000 години легендата за потъналия остров-континент Атлантида вълнува въображението на хората. Преданията разказват, че в Атлантида е имало изградени чудни градове със златни стени и сребърни храмове, загубени завинаги за човешката цивилизация.

Съществуват много факти, които доказват, че в древни времена Земята е изглеждала по различен начин. Според научните теории континентът Атлантида е бил разположен в Атлантическия океан, на запад от Херкулесовите стълбове в Гибралтарския проток.

Повече от 2000 години легендата за потъналия остров-континент Атлантида вълнува въображението на хоратаПреди Атлантида да изчезне, континентите са били свързани, което е доказано и от редица научни открития. Така например, в езика на маите съществуват корени от гръцки думи; кроманьонците, древни предци на европейците, и индианците притежават близки антропологични характеристики и т. н. Биолози извършват друго интересно наблюдение – змиорките от реките в Западна Европа хвърлят хайвера си в Сарагасово море, а не в родственото за тях Средиземно море. Това най-вероятно се дължи на факта, че огромната водна площ е била заета от териториите на континента Атлантида.

В легендите на всички американски народи се говори за гибелта на огромна земя, погълната преди хилядолетия от океана. Известно е и преданието за грандиозния потоп, за който пише в Библията, в глинените плочки от Шумер, в древномексиканските текстове “Кодекс Чомалпопока”, в “Попол Вух” на индианците Киче, в древната книга на персите “Зенд-Авеста” и т. н. Предполага се, че катастрофално наводнение е довело до изчезването на острова-континент Атлантида.

В легендите на всички американски народи се говори за гибелта на огромна земя, погълната преди хилядолетия от океанаПрез 1947 г. професорът от Колумбийския университет Евинт извършва ценни открития в Атлантическия океан на дълбочина 3500 м. Той открива геологични образци, които могат да се образуват само при ерозия на почвата на сушата, но не и във водата. Много подводни долини в Атлантическия океан се явяват продължение на коритата на реките, течащи на сушата. Вероятно в древни времена те са били принудително прекъснати.

Френска експедиция открива на дълбочина 3160 метра в Атлантическия океан стъкловидна лава – тахилит (базалтово стъкло), която може да се образува само при наличието на въздух. Подобна лава е открита и в езерото Титикан в Андите на височина 3800 м. Най-горният пласт раковини е отпреди 13 000 години. Френските специалисти отдават това на факта, че преди хилядолетия релефът на земната повърхност е бил много по-различен, отколкото е  днес.

прочитания: 6062

We Rock 2 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info